WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loosdrecht in Monte Carlo
Loosdrecht, za 5 februari 2011

De Loosdrechters Herman van Oldenmark/Fred Hak hebben een prima resultaat behaald in de befaamde Rallye van Monte-Carlo.

persbericht

Loosdrechts rallyteam klassenwinnaar in Rallye Monte-Carlo Historique

Met hun Datsun 240Z heeft de Nederlandse equipe Herman van Oldenmark/Fred Hak een ongekend resultaat behaald in de befaamde Rallye van Monte-Carlo. In een veld van 328 deelnemers reden zij naar de 34e plaats in het algemeen klassement. Bovendien behaalden ze de overwinning in hun klasse, met de daarbij behorende gang naar het erepodium en twee fraaie bekers.

Na de start in Glasgow op 27 januari volgde een uitputtingsslag, met twee dagen en nachten zonder slaap. Na deze aanlooproute begonnen zij op 30 januari vanuit Monte-Carlo aan het echte werk. Drie dagen geconcentreerd rijden en de klassementsproeven binnen de voorgeschreven tijd afleggen. Daarbij gaat het om tienden van seconden! Alle proeven waren uitgezet op bochtige bergweggetjes, met hier en daar sneeuw en ijs als extra handicap.

De rally werd in de nacht van 2 op 3 februari afgesloten met drie proeven in het berggebied boven Monaco, met daarin ook de legendarische Col de Turini. De wegen waren extra glad gemaakt door het duizendkoppige publiek, hetgeen voor extra spektakel zorgde. Herman, Fred en de Datsun voelden zich, ondersteund door de snelle serviceauto met daarin Hilversummers Sweder Stachouwer en Younus Zuidema en het serviceteam van Bas Auto Service, daarop echter prima thuis. Zij sloten de rally af als beste Nederlandse equipe, beste Datsun, winnaar in de categorie III en 34e overall.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 7