WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schilderen in de Spot
Nederhorst den Berg, wo 28 december 2011

Vanaf 11 januari geeft kunstschilder Hannelore Houdijk weer een schildercursus in De Spot in het oude gemeentehuis in Nederhorst den Berg.

ingezonden bericht

Goed Voornemen voor 2012? Tijd voor jezelf!
Schildercursus in de Spot

Heb je al goede voornemens genomen voor het nieuwe jaar? Afvallen, stoppen met roken, meer bewegen? Vaak zijn voornemens dingen die ‘moeten’.  Ga dit jaar voor een voornemen dat leuk is om te doen; neem de tijd voor jezelf, neem tijd voor ontspanning.


Cursisten aan het werk.

Het komende seizoen geeft kunstschilder Hannelore Houdijk  (36) weer een schildercursus in De Spot in het oude gemeentehuis in Nederhorst den Berg.
Schilderen in acryl in een reeks van 10 lessen waarin realisme centraal staat.

Realisme is steeds vaker te zien in de schilderkunst, kunnen zien wat het is, is weer helemaal terug van weggeweest.
Het is een sterke trend die steeds meer en meer te zien is. En wat is nu leuker dan in de voetsporen van de oude meesters te treden: leer realistisch schilderen.
 
Hannelore: ‘Uiteraard heeft iedereen heeft een eigen stijl en manier van schilderen. Deze cursus is een speelse ontdekkingstocht naar je eigen mogelijkheden.  Met daarbij concrete aanwijzingen die je schildertechnieken aanleren of verbeteren.
Er komen soms mensen binnen met weinig zelfvertrouwen die zeggen niet te kunnen schilderen en na een paar simpele aanwijzingen de prachtigste schilderijen maken. Ze staan dan versteld van zichzelf en dat is geweldig om te zien! En de liefde voor het schilderen is aanstekelijk…’

De cursus bestaat uit een aantal opdrachten, zoals een klein gedeelte van een bestaand schilderij naschilderen, zwart/wit of monochroom schilderen, spiegeling, landschap en een portret opdracht. Volgens een speciale methode leer je een schilderij opbouwen. Deze methode is door Hannelore Houdijk zelf ontwikkeld en geschikt voor zowel beginners als ver gevorderden.
Hannelore is professioneel geschoold aan de kunstacademie in Breda en heeft vervolgens een internationale Masteropleiding aan de academie in Enschede gevolgd. Ze heeft geëxposeerd in China, Italië, Duitsland, Bulgarije, Tsjechië en in Nederland en heeft meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven waarvan enkele jaren in Cultureel Centrum de Spot.

De combinatie van haar bijzondere lesmethode en ieders eigen creativiteit maken deze cursus ideaal om echt te leren schilderen. Daarnaast is de cursus ronduit gezellig en voor iedereen toegankelijk.
Kortom, tijd voor een goede start, tijd voor jezelf, schrijf je nu in!

Start:

woensdagavond 11 januari t/m 14 maart 2012  
Tijd: 19.30 - 22.00 uur.
Kosten: €215,-  voor 10 lessen van elk 2,5 uur.
Let op, de cursus is inclusief consumpties en materiaal, je hoeft dus niet zelf eerst dure materialen aan te schaffen en telkens mee te nemen.
Inschrijven: hannelorehoudijk@gmail.com / 06 28945022
Website: www.hannelorehoudijk.punt.nl

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief