WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Veenstaete in Gebruik
Kortenhoef, di 27 december 2011

De eerste huurders kregen de sleutel van hun appartement in Veenstaete. De buren werden vorige week bijgepraat in Veenstaete.

persbericht

Buren bijgepraat
Bloemen voor eerste huurders Veenstaete

De dag na de kerst ontvingen de eerste huurders van Veenstaete aan Oudergaarde 1 in Kortenhoef, de sleutel van hun appartement. Zij kregen daarna een boeket bloemen van manager Welmoet Gerritsen van zorgorganisatie Inovum.


Op 21 december jl. werden de buren van Veenstaete bijgepraat door manager Welmoet Gerritsen in het toekomstige restaurant de Brasserie. Nu nog casco, maar in januari mooi gestoffeerd. Foto: Inovum.

Direct na de bouwkundige oplevering op 21 december was er één en al activiteit in Veenstaete. Zo vond er een informatiebijeenkomst plaats in het restaurant voor de directe buren. Sinds de eerste paal in januari 2010 hebben zij uitgekeken op de bouw. Hoewel de bouw grotendeel is afgerond, is de overlast nog niet ten einde. In januari 2012 zullen vele nieuwe huurders en stoffeerders af- en aanrijden. Ook zullen diverse verhuiswagens voorrijden. Verschillende buren gaven aan misschien gebruik te willen maken van de voorzieningen in Veenstaete, net als nu in Oudergaard. Zij zijn benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. In totaal waren dertig buren gekomen. Zij vonden het prettig bijgepraat te worden door manager Welmoet Gerritsen en genoten van koffie, taart en een kopje erwtensoep met Fries roggebrood. Na afloop ontvingen zij een banketstaaf voor de kerstdagen.

Appartementen stofferen en inrichten


Mevrouw A.A. Holla-Wiebes (80) in rolstoel en (klein)kinderen die namens de heer en mevrouw Mulder uit Olst en mevrouw De Bree uit Hilversum, bloemen in ontvangst namen van manager Welmoet Gerritsen (rechts) van Inovum. De enthousiaste (klein)kinderen helpen de ouderen het appartement woonklaar te maken. Foto: Astrid Bron Fotografie.

Deze week is een team van Inovum actief om aan 90 nieuwe huurders de sleutels uit te reiken. Ieder uur worden er drie appartementen aan huurders opgeleverd. Vanaf 2 januari, 9.00 uur, kunnen de bewoners hun appartement gaan stofferen en er in trekken. Een professioneel zorgteam van Inovum staat voor ze klaar, als zij zorg nodig hebben.

Groepswoningen voor ouderen met dementie

In totaal zijn er 137 appartementen voor senioren in Veenstaete. Ook zijn er twee groepswoningen voor ouderen met dementie. Voor verschillende nieuwe huurders is dit een reden om als echtpaar eerst zelfstandig in een appartement te gaan wonen, met hulp van het zorgteam. Als één van de twee minder wordt kunnen zij, als er plaats is in de groepswoning, bij elkaar in het zelfde gebouw blijven wonen.

Nog appartementen te huur

In Veenstaete zijn nog diverse appartementen te huur, met name van 46 m2 tot 68 m2. Ouderen die belangstelling hebben voor een appartement adviseert Inovum zich snel te melden bij Bureau Zorgbemiddeling, telefoon 035 58 88 387. Plattegronden, huurprijzen en een aanmeldingsformulier staan op www.inovum.nl. Er gelden geen maximum inkomensvoorwaarden!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
div.
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief