WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Impressie van Voigt
Wijdemeren, ma 19 december 2011

Fractievoorzitter René Voigt van DorpsBelangen blikt met gemengde gevoelens terug op de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
Raadsvergadering op 15 december 2011

Het was me het avondje wel. De mensen achter de perstafel zaten te glunderen. Ze maakten weer eens wat mee waarover ze sappig konden schrijven. Dat was heel wat anders dan de saaie raadsvergaderingen van de afgelopen maanden.

De raadszaal zag er -met dank aan de bodes- prachtig uit, helemaal in kerstsfeer. De sfeer in de vergadering was anders, er was spanning, dat voelde je.

Meteen al bij het vaststellen van de agenda ontstond er een probleem. Dat ging over het wel of niet van de agenda halen van het bestemmingsplan West End. Pas bijna drie kwartier later was er duidelijkheid. Tijdens de bespreking en na enkele schorsingen van de vergadering sneuvelde het agendapunt alsnog. Er was onduidelijkheid over het realiseren van het pompstation voor de verkoop van motorbrandstoffen. Begin februari 2012 gaat de discussie verder.

Inmiddels stroomde de publieke tribune vol. Er moesten stoelen worden bijgezet. Het debat over de twaalf koopzondagen trok veel nieuwsgierigen naar het gemeentehuis. Met respect voor ieders standpunt werd er door de raadsleden duidelijk gezegd hoe ze er over dachten.
Een motie van de VVD en D66, waarin aan het college werd gevraagd om twaalf koopzondagen per jaar aan te wijzen, haalde het niet. CDA en Dorpsbelangen stemden tegen.

Dat de meeste leden van de fractie DorpsBelangen daar niet vrolijk bij keken kon iedereen zien. Het is ook heel moeilijk als je anders stemt dan je eigenlijk zou willen. Alle politici maken zoiets wel eens mee. Voor de meeste fractieleden is dat een zeer, zeer moeilijke afweging geweest. Wij deden dat om een bestuurscrisis te voorkomen. Dat is heel  onwenselijk in de situatie waarin Wijdemeren verkeert, namelijk de opbouwfase naar een bestuurskrachtige en financieel gezonde gemeente. 

Het was een enerverende vergadering. Gelukkig was de burgemeester in vorm, want hij leidde deze moeilijke vergadering op zeer goede wijze.

Na afloop werden de raadsleden en wethouders van DorpsBelangen op de foto gezet. Waar dat goed voor is zal later blijken. We moesten lachen van de fotograaf. Dat viel in de gegeven omstandigheden voor de meesten niet mee.

René Voigt
Fractievoorzitter DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief