WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Korver stapt weer over
Nederhorst den Berg, zo 28 augustus 2011

Hilbrand Korver schaart zich achter de nieuwe lokale politieke beweging WIJ, die uit de PvdA is voortgekomen.


Hilbrand Korver (GL, HKA, PvdA, WIJ)

Hilbrand Korver begon zijn politieke carriere als fractievoorzitter voor GroenLinks. Na enkele jaren nam de irritatie in die fractie zozeer toe, dat Korver voor zichzelf begon onder de naam Het Kan Anders (HKA). In de aanloop naar de verkiezingen in maart vorig jaar sloot hij zich aan bij de PvdA. Toen ook daar de spanningen opliepen nam hij deel aan een commissie die moest proberen een scheuring te voorkomen. Dat mislukte.

Tijdens de vakantieperiode, op 20 juli barstte de tikkende tijdbom in de PvdA gelederen. De tweemansfractie spleet in twee stukken. Jan Hermans bleef als fractievoorzitter in zijn eentje de lokale PvdA-fractie. Ben Steenvoorden en de fractieassistenten scheidden zich van de PvdA af en begonnen een nieuwe partij met 1 zetel onder de naam WIJ. Hilbrand Korver stapt weer over. Dit keer naar WIJ.

Update 28-8-2011, 20.46: Het eerdere logo van WIJ is vervangen door een nieuw. Links het oude, rechts het nieuwe logo.

ingezonden brief

Wat Interesseert Jou

WIJ Wijdemeren heeft als hoofd thema Wat Interresseert Jou.
Dat is voor mij de reden om me op te geven als fan van deze groep actieve mensen.

Nadat ik me het afgelopen jaar onder andere heb ingezet om met de commissie van Goede diensten te komen tot een vruchtbare oplossing van de vruchteloze opstelling van de PvdA Wijdemeren. Helaas hebben het bestuur en de fractievoorzitter gemeend om niet mee te werken aan deze oplossing. Daardoor hebben de oprichters van WIJ besloten om zich los te maken van die personen!!

Wat mij interesseert is dat WIJ de mening van Wijdemeerders als uitgangspunt van politiek handelen neemt Dat doet men door bijvoorbeeld opgezette tijden een straat in Wijdemeren te befietsen en de bewoners van te voren op te roepen om met ideëen of bezoekmogelijkheden te komen en de fietsers aan te spreken. Dat is dus wat ik werkelijke burgerpaticipatie vind.

Geen voorstellen uit de ivoren toren bij de burgers droppen, maar ideëen van de burgers omzetten in plannen voor de gemeente. Het totale program van WIJ spreekt me ook aan.

Hilbrand Korver
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
Regen
16 gr.
windkr. 4