WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schilderwedstrijd Plein Air
's-Graveland, wo 24 augustus 2011

De Stichting Kunstbezit 's-Graveland organiseert op 10 en 11 september een plein air schilderwedstrijd om haar 10-jarig bestaan te vieren.

Update 29-8-2011, 21.59: De Stichting zond onderstaande foto na.

persbericht

10 jaar Stichting Kunstbezit 's-Graveland

Ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan, organiseert het bestuur van de Stichting ‘Kunstbezit ’s-Graveland’, in het weekend van 10 en 11 september a.s. een ‘en plein air’ schilderevenement in de vorm van een wedstrijd.

Deze bijzondere wedstrijd staat open voor zowel erkende kunstschilders, als amateurschilders. De centrale locatie bij de organisatie van dit evenement is het atelier ‘Art to Join’ van de schilderes Ingrid Jansen. Dit atelier is gevestigd aan de Kortenhoefsedijk nr. 86a in Kortenhoef. Deelname is kosteloos en er wordt geschilderd met eigen materiaal.

Het is de bedoeling dat deelnemers zich op zaterdag 10 september a.s. vanaf 09.00 uur in dit atelier inschrijven. Vervolgens wordt er tot uiterlijk 17.00 uur op de zelf uitgekozen locatie geschilderd. Deze moet vallen binnen de grenzen van de voormalige gemeente ’s-Graveland, dus binnen de dorpen van Ankeveen,
‘s-Graveland en Kortenhoef. De uiterste grenzen zullen nog nader worden bepaald. Bovendien gaan er brieven uit naar bewoners van tuinen en besturen van kerkgebouwen, om deze aan de schilderlocaties te mogen toevoegen. Bij slechte weersomstandigheden wordt nog gezocht naar binnenlocaties in eigendom van particulieren.

Zaterdag 10 september om 17.00 uur moet het gemaakte schilderij in bovengenoemd atelier op nummer, dus niet op naam, worden ingeleverd. Op het kunstwerk mag dus niet de naam van de kunstenaar worden vermeld.

Publiek en vakjury kiezen het mooiste schilderij

Avonds worden de ingebrachte schilderijen door een vakjury beoordeeld. De jury is dus niet op de hoogte van de naam van de kunstenaar die het heeft geschilderd.

Expositie van de gemaakte schilderijen

Op zondag 11 september a.s., is er in het bovengenoemde atelier een expositie van alle ingeleverde schilderijen. Deze expositie is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Ook bezoekers van deze exposities kunnen die dag een keus maken uit de geëxposeerde kunstwerken.

Het schilderij dat van het publiek de meeste stemmen krijgt wint de Publieksprijs. Omstreeks 15.30 wordt zowel het oordeel van de jury, als die van het publiek, bekendgemaakt. Voor nadere informatie over dit bijzondere schilderevenement kunt u contact opnemen met Ingrid Jansen, voorzitter van het organiserende stichtingsbestuur, via haar telefoonnummer 0294 – 253345, of haar mobiele telefoonnummer 06.113.21.748, of Jan Kruiskamp onder zijn mobiele telefoonnummer 06.546.23.032.

Namens het bestuur van de ‘St. Kunstbezit ’s-Graveland’,

J.L.Glijn – wnd secretaris

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
20 gr.
windkr. 3