WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ankeveen Artistique
Ankeveen, ma 22 augustus 2011

Ankeveen Artistique is de naam die Bruisend Ankeveen aan de kunstmarkt gaf die op 17 september georganiseerd wordt.

persbericht

Ankeveen Artistique op 17 september

Voor de 4e keer organiseert Bruisend Ankeveen een kunstmarkt in het centrum van het dorp.  Vanwege de wat grotere opzet is dit jaar gekozen voor de naam  “Ankeveen Artistique”  in plaats van kunstmarkt.

Onder deze nieuwe naam kan de organisatie ook wat meer kanten op. Al in het voorjaar verschenen de eerste oproepen in de lokale media om kunstenaars van allerlei pluimage naar Ankeveen te halen om hun werk aan een groot publiek te kunnen laten zien. Zoals het er nu naar uitziet zullen ca. 40 kunstenaars zich presenteren.

De manifestatie is dit jaar voor het eerst losgeweekt van de wekelijkse zaterdagmarkt. Ten eerste door een andere locatie te kiezen, namelijk het terrein van de ijsbaan, en ten tweede door het tijdstip, namelijk van 11 tot 16.00 uur.  Het aanbod verschilt in diversiteit niet veel van vorige jaren, maar het geheel oogt een stuk ruimer dan het was.  De ijsbaan is natuurlijk een prachtige locatie, en wij denken dat de diverse kunstuitingen hier geweldig tot hun recht zullen komen.

Bruisend Ankeveen is nog in gesprek met Natuurmonumenten, om te kijken of het mogelijk is enkele keren tussen 11 en 4 uur korte rondvaarten te houden op de Ankeveense Plassen. Daarnaast wordt er een folder uitgegeven, waarop een korte wandeling door het dorp staat, die aan de hand van foto’s en beschrijvingen voert langs een aantal markante Ankeveense gebouwen en horecagelegenheden. De start van deze wandeling start vanaf het ijsbaanterrein, en is gratis. De horeca is gevraagd in te spelen op de manifestatie door op deze dag speciale menu’s aan te bieden.
Al met al denken wij dat het een geweldig evenement zal gaan worden en hopen op mooi weer en een groot aantal bezoekers.

www.bruisendankeveen.nl
Jan van Ingen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bedekt zonnig
22 gr.
windkr. 1