WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuw! Afvalreminder GAD
Wijdemeren, di 19 april 2011

Op de site van de GAD kunt u zich opgeven voor de Afvalreminder. Weg met de kalender! De dag tevoren krijgt u een mailtje of het grijs, groen, papier of plastic is.

persbericht

Ontvang een herinnering wanneer uw afval wordt opgehaald

Afvalreminder

Op basis van postcode en huisnummer kunnen inwoners van Gooi en Vechtstreek zich via de website van de GAD, www.gad.nl inschrijven voor het ontvangen van een herinnering van de ophaaldagen per mail: de Afvalreminder.

De Afvalreminder kan ingesteld worden voor de inzameling van de minicontainers grijs, groen en papier en de inzameling van plastic. De herinnering wordt 1 dag, voordat het betreffende afvalsoort wordt ingezameld, naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) wil hiermee de dienstverlening naar de bewoners vergroten.

Inschrijven en werking Afvalreminder

Als u inwoner bent van Gooi en Vechtstreek kunt u zich via de website van de GAD inschrijven voor de Afvalreminder. Dat kunt u doen door op deze page uw postcode, huisnummer in te vullen. U krijgt dan de afvalkalenders te zien die op uw adres van toepassing zijn. Daar is ook de mogelijkheid om u aan te melden voor de Afvalreminder. Als u daarop hebt geklikt kunt u aanvinken van welke afvalstromen (dit kan papier, plastic, grijs en/of groen zijn) u een reminder kunt krijgen en wordt gevraagd uw e-mailadres in te vullen. U krijgt vervolgens een aanmeldingsmail op het opgegeven mailadres. Op de site is ook een aparte link voor de Afvalreminder aangemaakt waar inwoners zich in kunnen schrijven: Inschrijven Afvalreminder.

Na de Afvalreminder geactiveerd te hebben, krijgt u 1 dag voordat een afvalsoort wordt ingezameld (en die u hebt aangevinkt) een reminder op het opgegeven e-mailadres. Aan de zogeheten feestdagen wordt ook aandacht besteed door in de mail aan te geven dat bijvoorbeeld door Tweede Paasdag de groene container een dag later wordt geleegd.

Pilot

De Afvalreminder is een pilot. Eind 2011 wordt gekeken in hoeverre de Afvalreminder succesvol is en bijdraagt aan de dienstverlening voor de inwoners.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2