WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Open Dag GAD
Wijdemeren, di 19 april 2011

Op zaterdag 21 mei is er een Open Dag bij de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst. Van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom bij het overlaadstation Crailoo.

persbericht

Afval krijgt een tweede leven

Zaterdag 21 mei: Open Dag van de GAD

Zaterdag 21 mei aanstaande vindt er een Open Dag plaats bij de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn alle inwoners van harte welkom bij het overlaadstation Crailoo, Nieuwe Crailoseweg 10 in Hilversum (naast het scheidingsstation Hilversum). Wij hopen dat u ook aanwezig bent tijdens deze Open Dag en u onder andere laat verrassen door de schoonheid van afval en om te zien dat afval een tweede leven krijgt.

Op het overlaadstation Crailoo wordt het afval dat door de voertuigen ingezameld wordt, gewogen en in de daarvoor bestemde wagons gedaan. Inwoners kunnen tijdens de Open Dag rondleidingen krijgen, en een kijkje nemen hoe het allemaal werkt. Zo ziet u ook dat het afval dat u apart houdt, apart wordt verwerkt en dus niet op een grote hoop terechtkomt.

Afvalscheiding en verwerking; waar doe ik het voor?

Het plastic afval dat ik apart houd, wat wordt daar eigenlijk van gemaakt? Waar gaat mijn GFT-afval van de groene container naartoe en wat wordt ermee gedaan? Hoe werkt de papierverwerking? Hoe vaak kan glas worden gebruikt? Waarom is het goed om al het afval apart in te leveren? Wat gebeurt er met het afval dat ik in de natuur gooi? Hoe lang duurt het voordat afval vergaat? Op al deze vragen en meer krijgt u tijdens de Open Dag antwoord. Diverse organisaties zijn aanwezig om de verwerking van afval tot nieuwe producten te zien.

Meer scheiden, minder afval

Dat nog niet iedereen het afval op de juiste wijze apart houdt, blijkt uit de jaarlijkse sorteeranalyse. Tijdens de Open Dag wordt hier aandacht aan besteed. U kunt dan zien wat er nog allemaal in de grijze container komt, wat ergens anders ingeleverd kan of zelfs moet worden.

Veiligheid rondom voertuigen

Daarnaast kunt u de inzamelvoertuigen van de GAD bekijken en wordt uitleg gegeven over onder andere de veiligheid rondom het voertuig. Diverse afdelingen van de GAD, zoals Toezicht en Handhaving laten ook hun werk uit de praktijk zien en kunnen u er alles over vertellen.

Ambassadeurs van de toekomst

Voor kinderen is er een speciale kinderhoek, waar verschillende dingen te doen zijn. Natuurlijk zijn er ook spellen en quizzen waar cadeaus te winnen zijn. Kinderen hebben ook de mogelijkheid om van oud papier, nieuw papier te gaan maken.

Van afval kun je prachtige kunstwerken maken

Momenteel zijn leerlingen van diverse basisscholen en naschoolse opvang, bezig om kunstwerken te maken van plastic verpakkingsafval. Deze Plastic Kunst actie en de kunstwerken die door leerlingen worden gemaakt, worden tijdens de Open Dag tentoongesteld. Zo kan elke inwoner uit Gooi en Vechtstreek zien wat voor creatieve, mooie en originele kunstwerken de leerlingen hebben gemaakt van enkel en alleen plastic verpakkingsafval.

Kom kijken bij de GAD...
en laat je verrassen door de schoonheid van afval!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2