WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fototentoonstelling Br. Aveen
Ankeveen, di 19 april 2011

Op 9 juli wordt het sponsor-roei-evenement, de 12 uur van Ankeveen georganiseerd. Op die dag wil Bruisend Ankeveen een fototentoon-stelling inrichten.

ingezonden bericht

100 jaar waterspektakel in foto’s.

U heeft al enkele keren kunnen lezen over het op handen zijnde sponsor-roei-evenement, de 12 uur van Ankeveen. Dit wordt op 9 juli 2011 georganiseerd door de Stichting Oranje Feesten Ankeveen.

Bruisend Ankeveen vond dit een mooie aanleiding, om op deze dag, waarop ook de Zomermarkt 2011 gehouden wordt, een fototentoonstelling in te richten, die alles met water te maken heeft. En dan in het bijzonder water op Koninginnedag, door de jaren heen. Water vormt in een veendorp als Ankeveen natuurlijk een van de basiselementen, en er gaat geen Koninginnedag voorbij of er komt in de spelletjes wel water aan te pas. Denk aan tonnetje steken, sloepentocht, boegsprietlopen, waterglijbaan of touwtrekken.

Oproep

Hierbij doet Bruisend Ankeveen een oproep aan ieder die dit leest, om eens in de eigen archieven te duiken, en te kijken of u geen leuke foto’s bezit, die in de expositie gebruikt kunnen worden. U kunt deze inleveren bij Tiny Beemsterboer, en u krijgt ze uiteraard weer netjes ongeschonden terug. Het organiserend comité beschikt zelf ook over een behoorlijk “SOFA-archief”. Ik heb me laten vertellen dat de oudste foto dateert uit 1913. Natuurlijk is dit archief niet volledig, vandaar ons verzoek.
U zult begrijpen, dat vooral de laatste jaren met de komst van de digitale fotografie er enorme hoeveelheden foto’s zijn gemaakt. Reden voor de organisatie om nu al een oproep te plaatsen, zodat er op tijd gestart kan worden met de voorbereidingen.

Wij kunnen ons ook voorstellen, dat u er absoluut geen prijs op stelt dat er foto’s waar u op staat, op welke wijze dan ook, gepubliceerd worden op een tentoonstelling. Wij willen u vragen in dat geval een berichtje te sturen aan info (at) bruisendankeveen.nl  of een telefoontje te doen naar Tiny Beemsterboer ( 035-656 1507).

Jan van Ingen
bruisendankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2