WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Darts in Kortenhoef
Kortenhoef, ma 8 november 2010

Het eerste dartsteam van het Wapen van Kortenhoef is de afgelopen weken opgeklommen naar de tweede plaats en strijdt om promotie.

ingezonden bericht

Dartsteam WvK goed bezig

Het eerste team van het Wapen van Kortenhoef (WVK) is de afgelopen weken opgeklommen naar de 2e plaats en strijd dus weer mee om promotie. Dat komt mede doordat de 180’s regelmatig worden gevonden, Ron Smit heeft er al 5 achter zijn naam staan, Patrick Voorn 3 en Marcel Beek 1.

Men staat nog maar 4 sets achter op Bosrand 8, dus zelfs het kampioenschap is wellicht nog mogelijk. Maar eerst wordt er aankomende week weer gestreden voor de Bosgenoegen-Bokaal, zowel team WVK 1 als WVK 5 hebben zich daarvoor geplaatst.

WVK 2 heeft de 180 nog niet gevonden, maar ze staan wel op de eerste plaats, maar liefst 7 punten voor op Bosrand 1. Mede doordat Berrie regelmatig de triple 19 weet te raken Michel wist in één wedstrijd maar liefst 6x 135 te gooien, dus de derde pijl net naast de triple 20 in de triple 5. Mede door een 8-1 overwinning op Bloemendal 5 die 3e staat lijkt het erop dat er dit jaar wel gepromoveerd gaat worden, waar er vorig jaar nog net naast de promotie werd gegrepen. Of dat ook als kampioen van de poule wordt, dat is pas over 19 wedstrijden bekend. Maar eerste in de poule bij de winterstop is al bijna zeker.

WVK 3 staat op de 10e plaats. Het team wist afgelopen weken niet te winnen, maar pakt wel de nodige sets, toch moet het team uitkijken om niet in de degradatiezone terecht te komen. Een overwinning is dus erg gewenst de komende weken en met de wedstrijd tegen de Z-Towners die maar 3 sets meer hebben gewonnen, ondanks 4 overwinningen is die kans er wellicht over 3 weken. Jelle weet in elk geval regelmatig een tonnetje te scoren en Bertus heeft een 103 finish weten te scoren.

WVK Tsjek blijft tobben op de voorlaatste plaats. Maar de eerste overwinning is binnen en waar een schaap over de dam is… René zette de eerste 180  voor dit team achter zijn naam en ook Janice wist dikke 100+ers te gooien. Maar met de komende twee wedstrijden voor de boeg lijkt een overwinning lastig te worden, zeker tegen de Beunhazen die eerste staan.

Ondanks een tweede overwinning staat ook WVK 5 voorlaatste. Maar de twee teams die boven hen staan hebben maar 1 set meer weten te winnen. Verder staat het team goed te gooien, Jacqueline scoorde uit in Hierden haar eerste 180 van het seizoen en ook de eerste voor dit team. Die wedstrijd in Hierden was van een zeer hoog niveau. Patrick kreeg in de eerste set 2x een 180 en een 106 finish om zijn oren, maar na de singles stond het 2-2, na de dubbels stond het 4-4 en de bierronde ging helaas verloren. Toch wist elke speler deze avond wel 140 te scoren. Met 5-4 verliezen tegen de nr 1 in de poule en een week later 5-4 winnen van de nr laatst, waarin vooral Mandy erg sterk speelde, dat maakt het moeilijk om een eindstand te voorspellen, laten we het houden op een goede middenmoter. Maar eerst moet deze week gespeeld worden tegen een club uit de eredivisie om de Bosgenoegen-bokaal en de weken daarop staan de nr 5 en 6 in de competitie op het programma.

Het afgelopen weekend was er ook weer een mixed koppeltoernooi in het wapen van Kortenhoef, Ron en Anne wisten te winnen in de finale. Wil je ook komen darten? Meld je dan aan bij het wapen van Kortenhoef, 035-6550083 of kijk even op wapenvankortenhoef.nl, daar vindt je ook de darts agenda voor de single- en mixed koppel toernooien.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 3