WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
30 km in heel 's-Graveland?
's-Graveland, wo 3 november 2010

Vanavond bespreekt de commissie R&E een voorstel van de Adviescommissie Verkeer om het hele Noorder- en Zuidereinde 30 km zone te maken.

Dertig kilometerzone

Op 12 oktober bracht de Adviescommissie Verkeer (ACV) een advies uit aan de raad over het verkeer op Noorder- en Zuidereinde. Dat advies bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Stel een maximumsnelheid van 30km/u in op het hele traject, in ieder geval van de Smidsbrug tot de Loodijk. Maar liefst op het hele Noorder- en Zuidereinde, zodat ook daar de doorstroming vermindert en de veiligheid verbetert.
  2. Neem passende verkeersremmende maatregelen, die ook kunnen worden gehandhaafd.
  3. Stel het besluit om een parkeerverbod in te stellen in ieder geval uit totdat passende verkeersmaatregelen zijn toegepast. Om verwarring te voorkomen zou de doorgetrokken streep in een onderbroken streep veranderd kunnen worden, in ieder geval tijdelijk.
  4. Zorg dat er een gemeentelijk verkeersbeleid komt, zodat u een kader heeft waaraan u in de toekomst dit soort besluiten kunt toetsen.

ACV: Wel parkeren op de weg

In het advies neemt de ACV afstand van het voornemen van B&W om een parkeerverbod op de beide wegen in te stellen. De AVC, onder voorzitterschap van Frans Duurland, denkt dat het instellen van een parkeerverbod uitnodigt tot harder rijden. Het college daarentegen vindt de situatie van dit moment waar her en der auto's op de rijweg geparkeerd staan, zeker in het donker, gevaarlijk. En zeker als daar dan ook nog de doorgetrokken streep (bij nr. 283A) onderbroken wordt om die geparkeerde auto's (boetevrij) te kunnen passeren.

Knip?

In het voorstel van de ACV komt de veelbesproken "Knip" niet voor. Vanavond zal wellicht blijken of afscheid genomen is van het idee voor de "knip", zoals bepleit door de VBEKC, of dat het instellen van een dertig kilometerzone de opmaat is naar het aanbrengen van de "knip"bij de Smidsbrug.

Politiek gezien is vanavond de eerste keer dat de politici van WADW-huize, verdeeld over de verschillende partijen, in een commissievergadering wellicht een soort "WADW fractie" kunnen vormen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4