WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Meer niet Genoemd
Wijdemeren, di 2 maart 2010

Twee reacties op de ingezonden brief aangaande het ontbreken van de belt Groenewoud in de verkiezingsprogramma's.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Zo zijn er volgens mij nog wel meer issues die niet of nauwelijks benoemd worden. Neem nu bij voorbeeld de gevolgen van de bezuinigingsmaatregelen die het rijk moet doorvoeren. Zelf werk ik in het onderwijs. Daar wordt rekening gehouden met een korting op de bekostiging voor volgende jaren van 20% of zelfs meer. Het is niet denkbeeldig dat er ook een korting van dezelfde orde van grootte op de bijdrage uit het Gemeentefonds komt.

Alle verkiezingsprogramma's melden leuke dingen voor de kiezers, die klauwen met geld kosten. Ook de partijen (of misschien vooral?) die zo veel kritiek hebben op het financiele beleid van de afgelopen 4 jaren.

Maar de komende bezuinigingsoperatie is een onderwerp dat komende jaren de politieke agenda zal bepalen. Ook in Wijdemeren. Daar hoor ik nauwelijks iemand over. Is natuurlijk ook niet zo'n heel erg populair onderwerp, maar we kunnen er niet omheen.

OZB verhogen dan maar weer?

Met vriendelijke groet,
Tineke Franssen


ingezonden brief

In reactie op Marco:

Ik vind dat je volkomen gelijk hebt!
Milieu is kennelijk niet boeiend in onze lokale politiek; we hebben wel een wethouder milieu, maar als ik me goed herinner uit de Publieksversie van de begroting 2011 of 2010 dan is er 0% geld voor...

Ook ik maak me daar boos over en denk nog eens terug aan bv. de kaalslag van bomen die onvoldoende werd verdedigd door diezelfde wethouder (van GroenLinks!); en aan de raad van Loosdrecht die de 80 bomen aan de Rading wel wisten te redden....vooral dankzij het burgerverzet via het Milieuplatform; dat helaas niet meer bestaat.

Eerlijk is eerlijk, mijn eigen partij is er ook niet echt sterk in. hoewel zij wel ontzettend hun best deden samen met HKA (Hilbrand Korver, ex GL) om de bomen te redden.

Wim van Oudheusden,
lijst PvdA
nummer 10

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 2