WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raadsstukken: Geheim?
Wijdemeren, ma 28 juni 2010

Komende donderdag wordt de gemeenteraad gehouden. Piet Lam uit Loosdrecht wil graag de raadsstukken lezen, maar die zijn nergens te vinden.

De agenda van de raad van 1 juli staat hier, maar er is inderdaad geen enkel onderliggend raadsstuk te vinden. Een heel slechte zaak. De communicatie zou verbeteren met de komst van de nieuwe coalitie, maar dit is een voorbeeld van het tegendeel.

ingezonden brief

Openbaarheid raad/commissiestukken

Opnieuw is geen enkel raadstuk in te zien op de agenda van de gemeente. Dit is helaas niet de eerste keer.

In het verleden konden wij als geïnteresseerde burgers de Raad- en commissiestukken halen op het gemeentehuis, maar dit werd uit kostenoverwegingen afgeschaft. Alle stukken en bijlagen zouden worden geplaatst op de website en konden worden ingezien door de burger.

Dit is dus niet zo. De agenda’s zijn wel razend snel na een vergadering van het web afgehaald, dat kan dus wel. Inzake openheid in informatieverstrekking is en blijft Wijdemeren achter bij anderen, ook na de enorme politieke aardverschuiving.

Gelukkig is er nog een webkrant die je wel op de hoogte houdt.

De burger is blijkbaar alleen belangrijk bij het stemmen en daarna zoekt men het zelf wel uit. Gelukkig hoeven we voorlopig niet te stemmen want anders weet ik niet of ik zou gaan, want blijkbaar maakt je stem hier toch niets uit.
Het kan niet anders dat meerdere mensen hier ook zo over denken.

Piet Lam
Loosdrecht
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
29 gr.
windkr. 2