WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bemiddeling Burgemeester
Horstermeer, do 3 juni 2010

Op 21 mei maakte de gemeente bekend dat burgemeester Martijn Smit een bemiddelingspoging had gestart tussen de Republiek, AGV en de provincie.

Dossier Horstermeer

persbericht 21 mei 2010

Bemiddelingsvoorstel Horstermeer

Burgemeester Smit van de gemeente Wijdemeren heeft vertegenwoordigers van bewoners uit de Horstermeer, de provincie Noord-Holland en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gevraagd ruimte te nemen voor bemiddeling.

Het waterschap heeft besloten aangifte te doen tegen de verwijdering van een stuw in de Horstermeerpolder. Bewoners stelden eerder een ultimatum aan provincie en waterschap; voor 1 juni moeten de overheden beginnen met het in de oorspronkelijke staat terugbrengen van het moerasproefgebied in het zuiden van de polder. Gebeurt dit niet, dan nemen de bewoners het beheer van het gebied over.

Burgemeester Smit heeft partijen verzocht een bemiddeling in overweging te nemen. Zowel waterschap, provincie als bewoners hebben op voorhand niet afwijzend gereageerd. Voor 1 juni zal duidelijk worden of en zo ja onder welke condities partijen daadwerkelijk opnieuw met elkaar rond de tafel gaan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 3