WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het gekozen AGV bestuur
Nieuw Loosdrecht, wo 2 juni 2010

Wim van Oudheusden reageert op de Horstermeersoap en noemt ook de campagn. De WWK-berichtgeving vindt hij onder de maat.

N.b. Deze brief ontvingen wij op 16 mei.

Dossier Horstermeer

ingezonden brief

16 mei 2010

Waarom spreekt niemand de gekozen volksvertegenwoordigers aan?

Vreemd, dat iedereen kennelijk is vergeten, dat wij met zijn allen de algemeen bestuursleden van het waterschap AGV hebben gekozen in democratische verkiezingen.

Waar blijven de interviews met die gekozenen en hun stemverklaringen als het om besluitvorming ging? Wie van hen waren op openbare protestvergaderingen? Ik denk meer dan bekend lijkt vanuit de media.

Ook zou het boeiend zijn om dat te achterhalen waar het gaat om Provinciale Statenleden.

Nu loopt 1 partij weg met de propaganda en haalt als enige het nieuws. Campagne?

Overigens vraag ik me af, waar het heen gaat met de democratie als er door bewoners zo makkelijk voor eigen rechter wordt gespeeld, de ene overheid de andere in de steek laat, binnen partijen standpunten op kernzaken afhankelijk van waar men woont verschillen, noem maar op.

Zijn er geen partij afstemmingen meer tussen lokale, Provinciale en AGV vertegenwoordigers van een en dezelfde partij? Makkelijk scoren voor lokale partijen...

Ook mis ik in de pers (ook op deze website) evenwichtige berichtgeving over wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor wat. Laten we de democratie hierbij niet vergeten hoe leuk protesteren ook is. Bewoners hebben zelf hun bestuurders namelijk ... gekozen.....

Weet u nog toen u in het stemhokje stond en uw vertrouwen schonk voor de komende 4 jaar aan uw volksvertegenwoordigers? Die in hun meestal ...vrije tijd...tegen zeer matige niet in verhouding tot de tijdsbesteding staande vergoedingen.... uw belangen behartigen op het niveau waarop zij functioneren. Een raadslid gaat bv. niet over wat een Statenlid besluit. En ook niet over wat een AB lid in het AGV besluit. Respect tussen bestuurslagen lijkt in Wijdemeren ver, heel ver, te zoeken.

Wim van Oudheusden
Nieuw Loosdrecht, op persoonlijke titel en niet namens de PvdA

Naschrift WWK:

Dat de WWK onevenwichtig bericht over de kwestie Horstermeer, volgens van Oudheusden, nemen wij voor kennisgeving aan. Meer kunnen wij er niet mee.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2