WIJDEMEERSE WEBKRANT
Carnaval in Ankeveen
Ankeveen, vr 29 januari 2010

In het weekend van 12 februari gaat voor de veertigste keer het carnavalsweekend in Ankeveen van start.

ingezonden bericht

Carnaval in Ankeveen


Vrijdag 12 februari:

In het weekend van 12 februari gaat voor de 40ste keer het carnavalsweekend van start. Prins Cock en zijn gevolg gaan eerst op de basisschool carnaval vieren. Hier worden leuke spelletjes georganiseerd en natuurlijk zullen ze de polonaise lopen. ’s Avonds gaat het feest van start om 21.00 uur in ’t Wapen van Ankeveen (entree €3,-). Het thema van dit jaar is een piratenfeest waarbij DJ Danny Goossen de muziek verzorgd.

Zaterdag 13 februari:

Aan het eind van de ochtend gaat de optocht om 12.00 uur van start. In tegenstelling tot andere jaren is het startpunt dit jaar vanaf het Noordereinde.
I.v.m. de afsluiting van het Noordereinde is het verkeer op de Cannenburgerweg te druk om van hieruit te kunnen starten.

Vanaf 12.30 uur kunnen de kinderen die zich hebben verzameld bij het Frans Fennishof zich toevoegen bij de optocht. Personen die mee willen rijden in de optocht met hun eigen carnavalswagen kunnen zich aanmelden bij optochtcoördinator Theo Blokker door te bellen (0294-252036) of mailen (tblokker at hetnet.nl). Na de optocht word om 13.30 uur de sleutel overhandigd door de burgermeester aan Prins Cock.

Aansluitend worden, na beraad door onze jury, de prijzen uitgedeeld aan de best verklede kinderen en de mooiste wagens van de optocht. Dus doe jullie best! Om 14.00 uur word in restaurant Pan en Koek de receptie houden gehouden waarbij bekend word gemaakt wie Man of Vrouw van het jaar is geworden. Tevens begint om deze tijd het kindercarnaval (4-11 jaar) in ‘t Wapen van Ankeveen, waarbij de kinderen geamuseerd worden door onze vrijwilligers. Bij terugkomst in ’t Wapen van Ankeveen word er nog een polonaise gelopen geleid door prins Cock. Rond 16.30 uur is het tijd om naar huis te gaan maar natuurlijk begint op deze avond om 21.00 uur de carnavalsavond (entree €3,-). Prins Cock kijkt er zeer naar uit wat alle feestgangers hebben bedacht rond zijn thema ‘energie zuinig’. De muziek word deze avond verzorgd door Marcel de Rooij.

Zondag 14 februari:

Op deze dag start om 16.00 uur het Afzakkersbal in ’t Wapen van Ankeveen. De muziek word deze avond verzorgd door Dj Danny Goossen. Omdat het deze dag Valentijnsdag is, is deze middag vanzelfsprekend rood gekleurd. Tijdens het Afzakkersbal is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding (€7,50 voor volwassenen en €4,50 voor kinderen) een hapje te eten in ’t Wapen van Ankeveen. Mocht u interesse hebben, wilt u dan vooraf reserveren bij Stefan van Houten (035-6561302).

We hopen er samen met u een fantastisch weekend van te maken!

De carnavalsgroeten,

Het bestuur van “De Schuimlikkers”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 4