WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boekenweek in de Bieb
Nieuw Loosdrecht, do 25 februari 2010

Van 10 tot 20 maart is de Boekenweek. De bibliotheek in Loosdrecht besteedt daar flink aandacht aan en knoopt er een actie voor nieuwe leden aan vast.

persbericht

Boekenweek van 10 tot 20 maart 2010
Actie voor nieuwe leden

Dit jaar is het Boekenweekgeschenk ook voor nieuwe leden van de bibliotheek. Wie tussen 10 en 20 maart lid wordt van de bibliotheek ontvangt een boekenbon van € 5,- en een voucher waarmee tot en met 20 maart een Boekenweekgeschenk kan worden opgehaald bij de boekwinkel.

U haalt nog meer uit uw nieuwe lidmaatschap als u vóór zondag 14 maart lid wordt. Op die dag kunt u namelijk door heel Nederland gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk.
Dus lid worden van de bibliotheek tijdens de Boekenweek betekent:

  • Boekenweekgeschenk
  • dag gratis met de trein op 14 maart
  • boekenbon van € 5,-

De Boekenweek 2010 heeft als thema Jong zijn in de literatuur onder het motto:

Titaantjes - opgroeien in de letteren

En het is de 75e Boekenweek. Daarom onderzoeken we hoe het is om jong te zijn geweest in de laatste 75 jaar. De Bibliotheek organiseert rond dit thema en de auteur van het Boekenweekgeschenk, Joost Zwagerman een aantal avonden.

De titel van het Boekenweekgeschenk 2010 is Duel. De schrijver ervan, Joost Zwagerman zal ruimschoots in de aandacht staan. Voor twee boek- en filmavonden in het kader van de Boekenweek is de keuze gevallen op zijn boek Vals Licht. Vals licht gaat over de onmogelijke liefde van een gewone student en een prostituee.

Op 9 maart is de avond in de vestiging Weesp, in samenwerking met de Volksuniversiteit. En op 10 maart in de vestiging Eemnes.
Deze boek- en filmavonden starten om 18.00 uur met een drankje, daarna begint er om 18.15 uur een maaltijd. Tijdens de maaltijd is er een korte inleiding op boek en film. Vóór aanvang van de film krijgt u kijkgerichte aandachtspunten. Na afloop van de film wordt er gezamenlijk nagepraat aan de hand van vragen. In de bibliotheek zijn voldoende exemplaren van het boek te leen voor de deelnemers, zodat  het boek vooraf gelezen kan worden.
De avond staat onder leiding van twee medewerkers van De Bibliotheek die veel ervaring hebben in het leiden van literaire bijeenkomsten. In verband met de maaltijd kunt u tot uiterlijk zaterdag 6 maart een kaartje kopen of reserveren.

Woensdag 10 maart in de vestiging Wijdemeren:

Dan komt Liduine van Tuijll vertellen over hoe zij de vijftiger en zestiger jaren beleefd heeft als een van jongste kinderen in een gezin van twaalf.
Samen met haar broer en zus schreef zij een boek over het gezin waarin zij opgroeiden als de drie jongste van twaalf kinderen. Het was een groot katholiek gezin in de tijd van de wederopbouw. Zowel de beperkingen als de gewoonten van destijds worden belicht. De omgeving waarin de kinderen werden grootgebracht komt aan bod, evenals beschrijvingen van buurtbewoners die deel uitmaakten van hun wereld.

School, helden, feesten, zondagsbeurt en bedgeheimen zijn onderwerpen waarover wordt verteld. De warmte van het gezin is in veel anekdotes te voelen. In Nederland schrijven steeds meer mensen over hun leven. Vaak voor hun kinderen of kleinkinderen. Zo ook de familie van Zuylen, die het boek met de titel Herhalen, herhalen, herhalen.....! in eigen beheer heeft uitgegeven. Een interessant verhaal voor jong en oud. Mensen die van plan zijn zelf een dergelijk project op te starten kunnen ideeën opdoen.

Aanvang: 20.00 uur
Toegangsprijs: € 7,50.
Leden van de bibliotheek ontvangen korting en betalen € 6,-
Kaartjes aan de balie tijdens openingsuren. Reserveren via 035-5825488 of wijdemeren@debibliotheek.org

Donderdag 11 maart  in de vestiging Muiden
Sarah Polak een avond over het geheugen, nostalgie en de waarde van levensverhalen door Sara Polak  met als titel: Vroeger was alles beter………..
Iedereen vertelt verhalen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat mensen bestáán uit verhalen die ze zichzelf en anderen vertellen.
In veel culturen hebben ‘verhalen van vroeger’ dan ook een grote rol. Het is een belangrijke taak van ouderen om ze te vertellen en een bron van wijsheid voor jongeren. Verhalen van vroeger wekken vaak de indruk dat vroeger alles beter was.
In hoeverre klopt dat? Zijn herinneringen geschikt als historische bron? Zijn herinneringen betrouwbaar?
Ook in Nederland schrijven steeds meer mensen over hun leven. Vaak voor hun kinderen of kleinkinderen. Maar eenvoudig is dat niet: welke gebeurtenissen selecteer je voor je levensverhaal? Wat is de historische waarde ervan? Moeten feiten gecheckt worden of juist niet?

Bent u benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Wilt u meer horen over hoe u uw levensverhaal kunt opschrijven? Kom dan naar deze avond met Sara Polak,  literatuurhistorica en psychologe. Ze schrijft levensverhalen op basis van interviews en begeleidt mensen die zelf over hun leven willen schrijven, zowel individueel als in cursusverband.

Donderdag 11 maart, Aanvang: 20:00 uur
Toegangsprijs: €7,50.
Leden van de bibliotheek ontvangen korting en betalen €6,-
Kaartjes aan de balie tijdens openingsuren. Reserveren via 0294-264768 of muiden@debibliotheek.org.
Zie ook www.destijds.nl

Kijk voor openingstijden en meer informatie op www.debibliotheek.org.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 3