WIJDEMEERSE WEBKRANT
Harde actie Horstermeer
Horstermeer, di 16 februari 2010

Als de politiek niet wil luisteren, dan moet zij maar voelen. Dat vinden de bewoners van de Horstermeer. Zij gaan harde actie voeren.

Dossier Horstermeer

persbericht

WOENSDAG AFTRAP ACTIES HORSTERMEERPOLDER
Bewoners nemen afstand van de politiek
– polder op slot

Morgenavond start een periode van hard actievoeren door de inwoners van de Horstermeerpolder in de Gemeente Wijdemeren. De bewoners strijden al jaren tegen de plannen van de Provincie Noord-Holland om een groot deel van de polder om te vormen in moerasgebied.

“Na 15 jaar strijd zijn wij verzopen in beleid”, zegt Marianne Zwagerman die het woord voert namens het actiecomité. “De bewoners zijn het vertrouwen in de politiek kwijt. Wij nemen nu afstand van de politiek. Als de politici niet naar ons luisteren, trekken wij ons niets meer aan van de politiek.”

De acties hebben een grimmiger karakter dan de protestmarsen die de bewoners in het voorjaar van 2009 ondernamen naar het gemeentehuis en het Provinciehuis.

“Wij richten ons niet langer op het overtuigen van de politici. Wij zullen ze ditmaal duidelijk maken dat er zonder medewerking van de polderbewoners geen wijzigingen doorgevoerd kunnen worden in onze polder.” zegt Marianne Zwagerman. “We schuwen daarin de confrontatie niet. Denk aan fysieke blokkades en het ontregelen van het dagelijkse leven in de gemeente.”

De precieze invulling van de acties wordt op woensdagavond 17 februari onthuld tijdens een bijeenkomst met alle bewoners in het Nera Gebouw in de Horstermeerpolder. De bewoners zullen een grote rol spelen bij de uitvoering. Het doel is de Provincie duidelijk te maken dat je met duizend mensen tegenover je geen plan kunt uitvoeren.

Eén van de hoogtepunten van de actieperiode wordt het optreden van Prof. Dr. Ir. Bart Schultz. Professor Schultz zal op 26 februari zijn eindconclusie presenteren over de plannen van de Provincie. De bewoners rekenen erop dat deze conclusie bevestigt wat zij al 15 jaar roepen: moeras in de Horstermeerpolder is niet nodig en zal grote schade aan de huizen veroorzaken door verzakkingen.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 4