WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
PvA Verkeer: Terug bij Af
Wijdemeren, di 14 december 2010

Bureau Hauptmeijer deed onderzoek naar het verkeer in Wijdemeren. Het weinig verrassende resultaat is: De overlast blijft zoals hij is.

Wachten op het Plan van Aanpak

Bureau Hauptmeijer kreeg opdracht om een plan van aanpak te maken voor een betere afwikkeling van het verkeer. De afgelopen maanden werd met smart gewacht op het plan van aanpak. In de debatten over het verkeer, met name op het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland werd bij voortduring verwezen naar het Plan van Aanpak. Onlangs nog, toen er in de raad van 26 november gesproken werd over het eventueel instellen van een parkeerverbod op het Noordereinde. Wethouder Gerard Abrahamse stelde toen voor om maar even niets te doen, tot het Plan van Aanpak gereed zou zijn.

Hauptmeijer: Er kan niets

Adviesbureau Hauptmeijer Verkeer onderzocht de situatie en kwam eigenlijk tot de conclusie dat Wijdemeren nu eenmaal een wegenstelsel heeft dat geen mogelijkheden biedt tot substantiële verbeteringen in de verkeerscirculatie. Dat is een conclusie die de afgelopen veertig jaar getrokken werd door tal van andere bureau's (Zandvoort, Oranjewoud, etc., etc.) en onlangs ook nog door landschapsarchitect Benno Strootman. Het probleem zijn de lange smalle straten en dijken waarlangs de bebouwing dicht op de weg staat, waardoor er geen wegaanpassingen mogelijk zijn.

Geen rondweg

Bureau Hauptmeijer keek ook naar de aanleg van een rondweg om 's-Graveland om zo het Noorder- en Zuidereinde te ontlasten. Het bureau wijst de aanleg van een rondweg af en gaat daarbij op de stoel van de politiek zitten. Hauptmeijer vindt de rondweg een veel te zware aanslag op de natuur en het polderlandschap. Bovendien keek Hauptmeijer in de portemonnee van Wijdemeren en zag dat die leeg is. Voor het bureau nog een reden om nee te zeggen tegen een rondweg.

Magere oplossingsrichting

De enige oplossingsrichting ziet Bureau Hauptmeijer in betere communicatie en goed overleg. Toch vindt het bureau dat het verkeer meer aandacht moet krijgen van het gemeentebestuur en dat er in samenwerking met het Gewest iets gedaan moet worden aan het terugdringen van het verkeer van en naar het Mediapark.

Dossier Verkeer 's-Graveland

 

 

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 1