WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Dans van de Drummers
's-Graveland, zo 18 april 2010

Leerlingen van BMOL World Percussion en Jeugdtheaterschool Maitta spelen op 24 en 25 april De Dans van de Drummers in De Dobber in Kortenhoef.

persbericht

BMOL World Percussion en Jeugdtheaterschool Maitta spelen De Dans Van De Drummers

Ze zijn al maanden bezig met de voorbereiding, en op 24 en 25 april is het dan zover: leerlingen van BMOL World Percussion uit 's-Graveland en Jeugdtheaterschool Maitta uit Hilversum spelen dan De Dans van de Drummers, een muziektheatervoorstelling voor jong en oud, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hans Hagen.

Zes kinderen in Afrika willen trommelles van Dudu Addi. Maar om mee te mogen doen, moeten ze hun eigen trommel kiezen. Kiezen ze fout, dan krijgen ze geen les. In een lange, donkere nacht komen ze samen. Ze zitten om het vuur en vertellen hun verhaal. Voor ieder komt het moment om te kiezen...mogen ze meespelen?

Het idee voor deze voorstelling ontstond toen zowel Victor Oskam (docent bij muziekvereniging BMOL, en docent slagwerk op het Conservatorium van Amsterdam), als Maitta Tegenbosch van Jeugdtheaterschool Maitta zich afvroegen hoe je kinderen kennis kunt laten maken met meer dan alleen hun eigen muziek- of toneelspel.

West-Afrikaanse muziek bleek hiervoor een prachtig aanknopingspunt. Muziek als aparte activiteit, dat bestaat eigenlijk niet in West-Afrika. Zang, dans, klappen, trommelen, improviseren, spel, toneel en verhalen vertellen zijn in West-Afrika één geheel en vormen een onlosmakelijk deel van het dagelijks leven.

Met het prachtige boek De Dans van de Drummers van Hans Hagen als uitgangspunt zijn de kinderen samen op onderzoek uitgegaan. Het resultaat is een hartverwarmende muziektheatervoorstelling vol spannende avonturen en natuurlijk heel veel Afrikaanse muziek!

Voorstellingen vinden plaats op zaterdag 24 april, 19:30, op zondag 25 april, 14:00 en op zondag 30 mei, 14:00 in de Dobber in Kortenhoef. Kaarten kosten 12,50 (volwassenen) en 7,50 (kinderen tot 12 jaar). Ze zijn verkrijgbaar via kaarten at bmol.nl en aan de zaal.

Meer informatie over Jeugdtheaterschool Maitta vindt u op www.maitta.nl
Meer informatie over BMOL World Percussion vindt u op www.bmol.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
15 gr.
windkr. 2