WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pompstation West End
Loosdrecht, do 17 september 2009

Een pompstation op de Loosdrechtse Plassen blijkt weer eens een problematisch dossier met veel discussie op te leveren.

ingezonden bericht

DBL vraagt wethouder van Henten om waarborgen
Pompstation voor de watersport bij West End weer ter discussie?

Toen DorpsBelangen Loosdrecht in 2007 het college vroeg waarom zij de nieuwbouwplannen van West End voor 13 permanente woningen van gemiddeld € 2 miljoen mogelijk maakte, was het antwoord dat dit ruim 14 meter hoge gebouw karakteristiek zou zijn voor Loosdrecht en dat deze bouwplannen een garantie boden voor een nieuw pompstation aan het water.

DBL voorstel destijds

In november 2007 presenteerde DBL volledig uitgewerkte tekeningen inclusief kosten voor een pompstation dat aan alle milieueisen zou voldoen. Bovendien meldde zich een exploitant die alleen vroeg om het pompstation te faciliteren. DBL stelde voor een plek te verhuren in de werkhaven van het Plassenschap. Het college en de coalitiepartijen gingen niet akkoord.

Hoe staat de vlag er bij West End nu bij?

Omdat de ontwikkelaar in 2009 het West End plan wilde aanpassen besloot het college een nieuw bestemmingsplan te maken voor dit project dat nu nog een recreatieve bestemming heeft. Tijdens de behandeling in de commissie R&E, deze maand vroeg DBL wethouder Van Henten om waarborgen dat het pompstation wel degelijk zou worden gebouwd door de ontwikkelaar. Volgens de wethouder bood de gesloten overeenkomst voldoende waarborgen en was vertrouwelijk ter inzage. Na het lezen van de overeenkomst heeft DorpsBelangen Loosdrecht mede namens Dorpsbelangen Wijdemeren de volgende vragen gesteld en verzocht deze mondeling te beantwoorden tijdens het vragenhalfuur op de raadsvergadering van 24 september aanstaande.

De vragen

  1. Waarom is deze overeenkomst vertrouwelijk er worden immers geen persoonlijke gegevens in genoemd, er zijn ook geen financiële zaken die consequenties zouden kunnen hebben voor de gemeente en het dient een algemeen belang.
  2. Klopt het dat de garantie marginaal is.
  3. Klopt het dat het vanuit bedrijfseconomisch motieven het geen enkel probleem is voor de ontwikkelaar, mede gezien de beoogde opbrengst,  de lage eenmalige dwangsom voor lief te nemen om zodoende het pompstation niet te hoeven bouwen.
  4. Klopt het dat de termijn die betrekking heeft op de dwangsom ( realisatie voor eind 2012) het opleggen en innen van een dwangsom nu al twijfelachtig maakt.
  5. Is de wethouder bereid om met de ontwikkelaar, in het kader van het nieuwe bestemmingsplan, een nieuwe overeenkomst te sluiten met meer strikte waarborgen.
  6. Zo ja, is de wethouder bereid alvorens een dergelijke overeenkomst te tekenen deze in de betreffende commissie te bespreken

Jaap van Waveren,
Fractievoorzitter DBL

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2