WIJDEMEERSE WEBKRANT
Orgelconcert 's-Graveland
's-Graveland, di 15 september 2009

Op vrijdagavond 9 oktober, aanvang 20:00 uur, wordt er weer een concert georganiseerd in de Hervormde Kerk te ’s-Graveland.

persbericht

Aankondiging Dubbelconcert

Op vrijdagavond 9 oktober, aanvang 20:00 uur, wordt er weer een concert georganiseerd in de Hervormde Kerk te ’s-Graveland. Deze keer wordt niet alleen het orgel ten gehore gebracht maar wordt er ook op de blokfluit gespeeld.

Het orgel wordt bespeeld door Jaap Zwart – hij heeft in maart ook al een concert gegeven in ‘s-Graveland – en de blokfluit wordt ‘geblazen’ door Heiko ter Schegget, één van ’s werelds toonaangevende blokfluitisten.


Heiko ter Schegget

Jaap Zwart

Jaap Zwart

Jaap Zwart (1955) kreeg de muzikale basisopleiding van zijn vader Jaap Zwart sr. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij hoofdvak Piano bij Jan Kruyt, waarvoor hij in 1977 het einddiploma behaalde. Bij Simon C. Jansen studeerde hij hoofdvak Orgel. In 1979 behaalde hij het solistendiploma met onderwijsbevoegdheid voor Orgel. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag sloot hij zijn studie af met het diploma voor het hoofdvak Theorie der Muziek. Jaap Zwart is docent aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht in de vakken theorie, analytisch studeren en improvisatie.

Heiko ter Schegget

Heiko ter Schegget studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium bij Leo Meilink en Marion Verbruggen. In 1981 sloot hij deze studie af met het examen solospel. Als solist concerteert hij regelmatig in Europa, Amerika, Japan en Israël met stukken vanaf de vijftiende eeuw tot nu toe. Tevens treedt hij op met ensembles en orkesten zoals "The Amsterdam Baroque Orchestra" en “de Nederlandse Bachvereniging”. Hij werkte mee aan vele CD producties, o.a. de opnames van de complete Bach cantates o.l.v. Ton Koopman. Samen met Zvi Meniker (klavecimbel) nam hij in 1995 zijn eerste solo CD op met werken van J. S. Bach, in 1998 volgde een CD met Nederlandse barokmuziek met het Trio de l'Oustal (met Mieneke van der Velden, viola da gamba en Zvi Meniker, klavecimbel).

Dubbelconcert

De toegang is gratis. En na afloop is er weer gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. Zie ook: www.hervormdegemeentesgraveland.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
16 gr.
windkr. 2