WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beroep tegen Peilbesluit
Loosdrecht, wo 9 september 2009

Omdat de commissie Ruimte en Economie er bij het college op aandrong, heeft het college beroep aangetekend tegen het peilbesluit van AGV.

persbericht

College in beroep tegen peilbesluit

Het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) heeft voor de Loosdrechtse Plassen een flexibel waterpeil voorgesteld dat fluctueert tussen min 1,05 en min 1,20 NAP.  Met dit peilbesluit blijft AGV binnen de toegestane grenzen van het huidige Plassencontract. Het college meende daarom dat beroep aantekenen geen zin had.

Commissie

De commissie Ruimte en Economie van de gemeente heeft zich op 2 september jongstleden gebogen over het voorgestelde waterpeil. Hoewel ook de commissie beseft dat het voorgestelde peil binnen de grenzen van het Plassencontract ligt, was zij unaniem van oordeel dat het college beroep aan moet tekenen tegen het peilbesluit. Het college heeft gehoor gegeven aan deze wens  en een pro forma beroep ingediend tegen zowel het peilbesluit, als het watergebiedsplan waar het peilbesluit onderdeel van is.

Watergebiedsplan, waterinrichtingsplan, peilbesluiten

Het watergebiedsplan Zuidelijke Vechtplassen bestaat uit een waterinrichtingsplan Zuidelijke Vechtplassen en vijf peilbesluiten, waaronder het peilbesluit voor de polder Muyeveld (Loosdrechtse Plassen). In het Waterinrichtingsplan staat beschreven welke waterhuishoudkundige maatregelen AGV de komende jaren wil nemen; in een peilbesluit staat wat de toekomstige peilen van het oppervlaktewater moeten zijn. Het plan is door het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap op 26 november 2008 vastgesteld.
bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4