WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen Ontruimingstijd
's-Graveland, ma 19 oktober 2009

Casper Keller wijst erop dat de verkeerslichten op de Smidsbrug gevaarlijk zijn afgesteld. Er is geen tijd om het kruispunt ontruimen tussen rood en groen.

ingezonden brief

Geachte Redactie Wijdemeerse Webkrant,

Enig idee wat "ontruimingstijd" is?

Het zijn de seconden die zitten tussen "het op rood gaan" van het ene stoplicht en "het op groen gaan" van het volgende. "Ontruimingstijd" is erg belangrijk, zeker op complexe kruispunten met verschillende soorten verkeersstromen. "Verkeerstromen", denkt U? Dat zijn auto's (die vaak prioriteit hebben over alles, gek eigenlijk) en alle andere stromen als voetgangers en fietsers.

Welnu, het ene stoplicht gaat op groen, laten we zeggen het fiets-licht op De Smidsbrug te 's-Graveland, en dan weer op rood. Logische volgorde. Maar, er is geen "ontruimingstijd". Dat betekent dat als het fiets-licht weer op rood gaat, een ander licht, waarschijnlijk voor auto's, weer op groen gaat, vrijwel tegelijk. Een mooi recept voor (bijna) aanrijdingen. Maar, denkt U, "dat komt niet voor, ze weten wel beter tegenwoordig".

Helaas, De Smidsbrug in 's-Graveland. Even gebeld met de Gemeente. Het klopt: er is geen ontruimingstijd in deze mooie installatie op de Smidsbrug. Het schijnt dat de aannemer van dit werkje met de nieuwste led lichtjes het probleem niet onderkent of niet kan op lossen.

Na bijna dagelijks te worden aangereden door, ogenschijnlijk "door rood" rijdende anderen, pas ik wel beter op. Vertel het uw kinderen en vrienden: De Smidsbrug is LEVENSGEVAARLIJK.

Laten wij ons maar niet leiden door het lokale bestuur; dan rijden wij steeds door rood, veroorzaken wij ongelukken en krijgen we een bekeuring op de ellende toe.

Casper Keller
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 3