WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dorpspolitiek
Wijdemeren, do 15 oktober 2009

Putter liet zich inspireren door een stuk dat vandaag in de krant stond. Het ging over de brief van het college over het gebrek aan afstand tussen gemeentebestuur en burger.

Naar het zich laat aanzien zal de brief van het college nog wel meer stof doen opwaaien. Dus, hier is de bewuste brief (pdf), dan kunt u volgen waar het over gaat.

ingezonden bericht

Dorpspolitiek

De burgemeester spreekt (althans volgens de krant): “de oorsprong van het probleem ligt bij de dorpspolitiek. Het is tijd voor volwassen politiek in Wijdemeren. ” We beleven nu de gotspe dat het college van B en W de gemeenteraad  kapittelt en meent dat "raadsleden meer afstand moeten houden van vrienden en familie in de dorpsgemeenschap." Je moet maar durven! In hun midden bevindt zich, zoals iedereen weet, wethouder Nelleke Schenkkan, die de mede door haar gevraagde afstand invult door het gemeenteraadslidmaatschap van haar partner te verdedigen. Duidelijker belangenverstrengeling bestaat er niet.

Als zogenaamd grijs gebied, een gebied dus waar de afstand van vrienden en familie mogelijk een rol speelt, noemt de burgemeester het Loosdrechtse dorpscentrum, de kleedruimte van de S.V. ’s-Graveland en De Dobber. Ze had er beter aan gedaan die als voorbeelden te gebruiken voor het stupide gedrag van het college. Het Dorpscentrum, eens gepresenteerd als een zeer winstgevend project is gekanteld naar een verliespost, de S.V. “s-Graveland  betekende het einde van een leugenachtige wethouder en De Dobber, die op de liefde van heel Kortenhoef kan rekenen, wordt schaamteloos in de etalage gezet. Dat zijn de heldendaden van het college van B. en W. in het grijze gebied. Dat er de laatste vier jaren een aantal kostbare fouten zijn gemaakt, dat er twee wethouders en een burgemeester de pijp aan Maarten gaven staat ons buiten dat grijze gebied nog helder voor de geest.

Van zo’n college hoef je dan ook dit schoolmeesterachtige optreden niet te pikken en ik hoop dat de gemeenteraad dat luid en duidelijk laat weten. Het heeft toch weer de schijn van een actie in de richting van gemeenteraadslid Jaap van Waveren (DBL) die het opnam voor een burger die problemen heeft met de gemeente. Er ontstond een rel omdat het CDA Jaap beschuldigde van belangenverstrengeling wat later met veel omhaal van woorden werd teruggenomen, maar dat, naar nu blijkt, toch zijn giftige werking heeft gedaan.

Dorpspolitiek is een politiek die de belangen van het dorp hoog in het vaandel heeft staan. In dat dorp wonen ook familie en vrienden, daar is nu eenmaal niets aan te doen. En dat uit het dorp raadsleden en bij voorkeur ook wethouders worden gekozen is een uitgemaakte zaak.

Er is niets tegen gewone, eerlijke dorpspolitiek, die zich ook bemoeit met de belangen van individuen, laten we dat nog maar eens vaststellen. Waar wel wat op tegen is, is een college van B en W dat nauwelijks voeling houdt met de dorpsgemeenschap en de zaak regelmatig in het honderd stuurt.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 3