WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jubileumboek Lamme
Nederhorst den Berg, zo 11 oktober 2009

Afgelopen donderdag kreeg burgemeester Heerschop het eerste exemplaar van een jubileumboek over Lamme Textielbeheer.

ingezonden bericht

Wijdemeers bedrijf avant la lettre

Trots overhandigde directeur Jan Lamme van Lamme Textielbeheer donderdag 8 oktober het eerste jubileumboek aan waarnemend burgemeester Karen Heerschop.


Burgemeester Karen Heerschop met directeur Jan Lamme.
(Foto Studio Kastermans)

Het moment was één van de hoogtepunten van het feest ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van het familiebedrijf.

Heerschop was verguld met het boekje getiteld ‘Van bleekveld naar textielbeheer’ dat het verhaal van zes generaties Lamme beschrijft. Wat haar betreft is Lamme Textielbeheer een ‘Wijdemeers bedrijf avant la lettre’, want het bedrijf werd in 1834 opgericht in Loosdrecht en verhuisde daarna via ’s-Graveland naar Nederhorst den Berg. Heerschop: ,,Lamme Textielbeheer is een mooi, maar ook een sociaal, multicultureel en milieubewust bedrijf.’’ Over dat laatste wist ze te vertellen dat de wasserij slechts vijf liter water per kilo wasgoed gebruikt, terwijl een gemiddeld huishouden 35 liter nodig heeft.

Die informatie pikte de burgemeester op tijdens de rondleiding door de wasserij die alle gasten en bezoekers op 8 en 10 oktober kregen. Er was ook een expositie over het wasserijverleden van Wijdemeren ingericht door de historische kringen uit Kortenhoef en Nederhorst den Berg. Leuk voor al wie geïnteresseerd is in de lokale geschiedenis. Met het jubileumboekje voegde Lamme Textielbeheer bovendien een mooi document aan de geschiedschrijving over de streek toe.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien
16 gr.
windkr. 4