WIJDEMEERSE WEBKRANT
HKL: Oude Beroepen
Loosdrecht, vr 2 oktober 2009

De Historische Kring Loosdrecht heeft een tentoonstelling over oude beroepen samengesteld en roept scholen op om te komen kijken.

ingezonden bericht

Omdat lokale geschiedenis het allerleukst is!

Lesbrief voor het basisonderwijs bij de tentoonstelling ‘Oude beroepen’ van de HKL.

In de tentoonstellingsruimte van de HKL in het Drieluik is te zien hoe de Loosdrechtse smid, schoenmaker en imker te werk gingen. Daarnaast zijn er tal van voorwerpen te zien die in het verleden iedere dag gebruikt werden, maar nu in de vergetelheid zijn geraakt. Kom kijken met uw klas, want deze expositie is alleen dit herfst- en winterseizoen nog te bezichtigen.

Speciaal voor deze tentoonstelling is een lesbrief gemaakt voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Deze brieven zijn gratis op te vragen. Het kan namelijk handig zijn om voor het bezoek aan de tentoonstelling al wat kennis op te doen. De lesbrief is daarvoor een uitstekend hulpmiddel. Zowel voor- tijdens als achteraf te gebruiken.

Is het niet zo dat geschiedenis pas echt leuk is als er een element van herkenning in zit? Daarom is lokale geschiedenis zo belangrijk en leuk voor kinderen!!
 
Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met de HKL op woensdag- of zaterdagmorgen tussen 10 en 12.00.u. of via de mail.

Historische Kring Loosdrecht
Gebouw 3-Luik                             
Acacialaan 2
1231 BT Loosdrecht

www.hkloosdrecht.nl  (info at hkloosdrecht.nl)
N.B. De plaatsing van een bericht is onderworpen aan de regels en verantwoordelijkheid die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2