WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dorpsavond: De Zaal
Kortenhoef, vr 2 oktober 2009

Veel vertrouwde gezichten in de bomvolle zaal van de Dobber gisteren. En inspraak over veel vertrouwde onderwerpen.

Nadat het college gisteren de eigen inbreng in de dorpsavond had voltooid, kwamen de vragen en opmerkingen uit de zaal uitbundig op gang. Zo uitbundig dat burgemeester Heerschop zelfs in haar enthousiasme de pauze vergat. Een half uur later dan gepland vroeg zij: "Hoe laat is het eigenlijk?" Waarna de pauze direct in ging.

Een kort overzicht van de sprekers

Mario Wouters (WADW) opende de rij. Hij maakt zich zorgen over de verkeersafwikkeling van het plan Groenewoud. Wethouder van Henten bezwoer hem dat hij te vroeg was. Zover is het project nog niet.

Koen van Beesd, oud bestuurder van de woningbouwvereniging, vond dat de gemeente te veel heeft verdiend aan de woningbouw in Zuidsingel fase 7 (La Traviata). De woningen waren te duur vond hij. Als de gemeente genoegen had genomen met minder opbrengst, dan hadden de woningen goedkoper kunnen zijn en hadden ze beter in het social segment gepast.

Els Riebroek fietst veel. Op de Kwakel en op de Emmaweg worden de vouwen uit haar broek gereden. "Doodeng" Zij vroeg om meer snelheidscontrole.


Koen van Beesd

Els Riebroek

Autosnelweg

Jan Uiterwijk gaf een reprise van zijn bezwaren tegen de verkeersdrukte in 's-Graveland. "Waarom maken de achtereenvolgende colleges een autosnelweg van Noorder- en Zuidereinde? Al jaren achtereen!" :sprak hij met zeer luide stem. Wethouder Betske van Henten gaf aan dat zij niet verantwoordelijk is voor wat vroegere colleges op dit vlak deden. Over de huidige reconstructie verklaarde zij dat de gemeenteraad die steunt en dat zij daaraan gebonden is. "Hoe vervelend u dat ook vindt." Zij ontkende dat er sprake is van een "autosnelweg". Het kostte burgemeester Heerschop flinke moeite om de vragenstroom van Uiterwijk te stoppen.

Fijnstof

Fijnstof kwam enkele malen terug in de discussie. Lide Nuissl, Jan Uiterwijk en Emile Bakker roerden het onderwerp aan en stelden er vragen over. Milieuwethouder Nelleke Schenkkan stelde hen gedeeltlijk gerust. Er is weliswaar niet gemeten, maar wel berekend dat de hoeveelheid CO2 en fijnstof afgenomen is door verbeteringen aan auto's. Daar werd door de zaal tegenin gebracht dat er meer auto's rijden.

Gerrit Jansen had, fietsend met zijn kleindochter over de kruising van de Smidsbrug, maar ternauwernood veilig de overkant kunnen bereiken. De nieuwe stoplichten staan voor fietsers te kort afgesteld vond hij. De wethouder onderzoekt het

Brommen en fietsen Meenthof.

Iemand in de zaal bleek een held. Op de Meenthof had hij een bromfietser een trap gegeven, waarmee hij op het nippertje voorkwam dat een klein kind vol werd aangereden. De klachten over fietsen en brommen op de Meenthof, tussen kinderen en bejaarden door, kregen veel bijval uit de zaal. Het lijkt flink toe te nemen. Burgemeester Heerschop kaart het aan bij de politie.

Bob Colijn informeerde nog even of het Dorpsplein aan de Parklaan echt niet door kan gaan. Wethouder Abrahamse bevestigde dat het geld op is. Na 2013 misschien weer.

De heer Visser sloot de avond af met drie vragen en opmerkingen. Hij vroeg om haaientanden bij de aansluiting van het fietspad Zuidereinde en de Burgerlaan. Hij wees op de stremming die dagelijks op het Zuidereinde veroorzaakt wordt door een truck met bloemen die de doorgang belemmert. Tenslotte wees hij erop dat bezoekers van de Hilversumse sportvereniging Altius hun auto parkeren in de berm van de Beresteinseweg 's-Graveland), die daardoor kapot gaat, terwijl er aan de overkant van het water (Hilversum) een groot parkeerterrein is.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2