WIJDEMEERSE WEBKRANT
Breedte van de Bruggen?
's-Graveland, ma 16 november 2009

Frans van Loenen stelt dat de bruggen in het Noordereinde acht meter breed zijn geworden, terwijl 5,88 meter breedte is toegezegd.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Lectoris salutem.

Voor de rechtbank in Amsterdam verklaarde de coalitie CDA, VVD en PvdA als bestuur Wijdemeren middels haar advocaat mr E. van der Laan dat in de Noorderslootbrug en in de Claertjesbrug aan het Noordereinde na het Reconstructieplan de rijbaan en de weg dezelfde breedte zullen hebben als de bruggen. Te weten 5.88 m.
U raadt het al: de bruggen zijn na reconstructie 8.00 m breed.

Als u nog meer leugens wilt weten kunt u gerust contact met ons opnemen.

Frans van Loenen
's-Graveland


De heer Van Loenen zond bij zijn ingezonden brief een scan van twee bladzijden van een brief van Eberhard van der Laan (toen nog advocaat van de gemeente Wijdemeren, nu minister) aan de advocaat van de heer Van Loenen. Die scan is kwalitatief te slecht om te publiceren. De belangrijkste tekst uit die brief hebben wij daarom letterlijk overgetikt:

Begin citaat:

In de pleitnota (sub 44.) heb ik (Mr. van der Laan namens de gemeente. red . WWK) gezegd: “(…) de weg wordt niet verbreed. Enkel de korte aanlopen naar de twee nieuwe bruggen worden aangepast aan de nieuwe bruggen. De bruggen worden op dezelfde breedte als de rijbaan gebracht, omdat er frequent kleine aanrijdingen zijn (spiegels tegen elkaar of schampen van de leuning).

Ter zitting heeft de heer C.P. van Dam namens de gemeente Wijdemeren daaraan toegevoegd dat de Claertjesbrug 5,88 meter wordt tussen de trottoirbanden, en de Noorderslootbrug 5,50 meter wordt tussen de trottoirbanden. Ook heeft hij expliciet bevestigd dat de wegbreedtes niet veranderen: het wegvak tussen circa 100 meter ten zuiden van de Claertjesbrug en circa dertig meter ten zuiden van de Noorderslootbrug is en blijft 5,88 meter breed; Vanaf circa dertig meter ten zuiden van de Noorderslootbrug tot het einde van het werk aan de noordzijde is en blijft 5,50 meter breed.

Voor uw informatie voeg ik hieraan toe dat het zuidelijk deel van het weggedeelte vanaf begin tot ongeveer 100 meter ten zuiden van de Claertjesbrug thans circa 5,40 meter is en deels circa 5,50 meter. Daar waar de wegbreedte 5,50 meter is blijft dat ook zo; de 5,40 meter is wat verlopend en wordt tot 5,20 meter (dus iets smaller).

Einde citaat.

Aldus Mr. E. van der Laan namens de gemeente Wijdemeren aan Mr. P.W.M. Huisman, raadsman van de heer Van Loenen, op 30 oktober 2008.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

Naschrift redactie WWK:

In de brief van mr. Eberhard van der Laan, toen nog advocaat van de gemeente Wijdemeren, wordt gesproken over een breedte van de bruggen tussen de trottoirbanden van 5,88 meter, c.q. 5,50 meter. Uit het commentaar van de heer Van Loenen maken wij op dat die breedte nu acht meter zou zijn.

Het Noordereinde was onlangs enige tijd open voor het verkeer. Wij kregen toen niet de indruk dat de rijbaan op de bruggen tussen de trottoirbanden acht meter was, maar we hebben er ook niet echt op gelet.

Wellicht kan iemand met een meetlint voor ons de breedte tussen de trottoirbanden meten, opdat wij onze lezers uitsluitsel kunnen geven en aan dit debat een einde kunnen breien. Immers: Meten is weten.

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
12 gr.
windkr. 4