WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jussen-broers bij KadDijk
Kortenhoef, za 14 november 2009

Op 26 november spelen de jeugdige pianisten Lucas en Arthur Jussen uit Hilversum in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Concert Kunst aan de Dijk nu al uitverkocht:
Lucas en Arthur Jussen spelen voor een volle kerk

Op 26 november spelen twee Hilversumse pianoleeuwen in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk: Lucas en Arthur Jussen. Sinds hun concert in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw en het optreden van Lucas tijdens het Prinsengrachtconcert kent iedereen deze jeugdige pianisten. Vanwege de grote belangstelling is het concert uitverkocht.

Het stadium van ‘wonderkinderen’ zijn de pianisten Lucas en Arthur Jussen inmiddels ruimschoots gepasseerd. Lucas (1993) en Arthur (1996) begonnen beide op vijfjarige leeftijd me pianolessen bij Leny Bettman. Sinds een aantal jaren krijgen ze les van de legendarische Portugese meesterpianiste Maria João Pires.

Wapenfeiten

Lucas debuteerde op negenjarige leeftijd in de Grote Zaal van het Concertgebouw, waar hij werd begeleid door Camerata Amsterdam. Tijdens het Prinsengrachtconcert 2006 schitterde hij naast de meesterpianist Lang Lang. Samen met Arthur gaf hij in de Ridderzaal ter gelegenheid van het zilveren jubileum van Koningin Beatrix een concert dat rechtstreeks op televisie werd uitgezonden. Ook waren ze te zien en te horen bij de jubileumuitzending van het Prinses Beatrix Fonds. Lucas en Arthur staan centraal in de documentaire Help ik heb talent!, die Roel van Dalen maakte voor de AVRO Televisie.

Programma

De broers speelden inmiddels samen met de Radio Kamer Filharmonie, het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Sinds 2009 zijn Lucas en Arthur Jussen Steinway Artist. In Kortenhoef voeren ze werken uit van Beethoven, Brahms, Liszt en Debussy.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 26 november 2009, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 (de voorstelling is geheel uitverkocht)
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
M. Borggreve
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend
10 gr.
windkr. 4