WIJDEMEERSE WEBKRANT
GGD prikt jonge kinderen
Wijdemeren, vr 13 november 2009

Vanaf 23 november zal de GGD jonge kinderen van een half tot vier jaar vaccineren op het Media Park. De kinderen worden opgeroepen.

persbericht

GGD Gooi & Vechtstreek biedt nieuwe risicogroep 16.000 griepvaccinaties aan

Op advies van de Gezondheidsraad heeft minister Klink van Volksgezondheid op 9 november jongstleden bepaald dat alle kinderen van zes maanden tot en met vier jaar ook tot de risicogroep behoren en voor een vaccinatie in aanmerking komen.

Het betreft kinderen die geboren zijn na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009 (6 maanden tot en met vier jaar). Baby's tot een half jaar krijgen geen prik aangeboden. Hun ouders/verzorgers en oudere broertjes en zusjes daarentegen wel.

Iedereen die in de nieuwe risicogroep valt krijgt in de week van 16 november automatisch een oproep. In de regio Gooi en Vechtstreek vaccineert de GGD deze risicogroep, die 16.000 personen beslaat, op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 november. De tweede vaccinatie vindt plaats op 14, 15 en 16 december.

Gekozen is voor een centrale vaccinatielocatie die goed bereikbaar is: het Media Park in Hilversum. TCN, beheerder van de studio’s op het Media Park, stelt een studio terbeschikking.  

Op het Media Park is de mogelijkheid tot gratis parkeren. Gezien het aantal kinderen dat per uur uitgenodigd wordt, ongeveer 600, en het feit dat het reguliere werkdagen voor de studiomedewerkers zijn, verzoeken wij iedereen zoveel mogelijk te carpoolen of met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Het oproepschema voor de eerste vaccinatieronde staat in de loop van dinsdag 17 november op de website van de ggd: www.ggdgooi.nl Op de GGD-website is tevens informatie te vinden over de nieuwe griep vaccinatie en het reguliere RijksVaccinatieProgramma (RVP).

Kinderen, maar ook ouders/verzorgers die tot een medische risicogroep behoren (bijvoorbeeld astma of diabetes mellitus) en daardoor via de huisarts reeds de vaccinatie hebben gekregen, dienen ook voor de tweede vaccinatie naar de huisarts te gaan. Dit is belangrijk omdat de huisarts en de GGD vaccins van verschillende fabrikanten gebruiken. 

Voor veelgestelde vragen over de griep is de website www.grieppandemie.nl te raadplegen of de informatielijn van Postbus 51, telefoon 0800-1100.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 4