WIJDEMEERSE WEBKRANT
Clubhuis Scouting
Loosdrecht, ma 2 november 2009

Vandaag werd de financieringsovereenkomst voor het nieuwe clubhuis van de welpen aan de Laan van Eikenrode in Nieuw-Loosdrecht ondertekend.

persbericht

Nieuw clubhuis voor scouting

Op maandag 2 november ondertekenden de heer R. Stapel en de heer H. Rörik van Scouting Zuiderkruisgroep en wethouder Lia Moote namens de gemeente Wijdemeren de financieringsovereenkomst voor het nieuwe clubhuis van de welpen aan de Laan van Eikenrode in Nieuw-Loosdrecht.


V.l.n.r.: dhr. R. Stapel, wethouder Moote en dhr. H. Rörik.

Momenteel zijn de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe onderkomen van de scouting al in volle gang. Naar verwachting kunnen de welpen er vanaf eind december terecht voor hun activiteiten.

Plannen maken

De gemeente en de scouting zochten al langere tijd naar mogelijkheden om een nieuw clubhuis te kunnen realiseren. De gemeente bracht in mei 2009 de scouting in contact met woningcorporatie Wonen Wijdemeren. Kort daarna konden er afspraken gemaakt worden tussen de gemeente, de scouting en Wonen Wijdemeren om de financiering rond te krijgen en de financieringsovereenkomsten vast te stellen. Op 24 september heeft de gemeenteraad haar goedkeuring gegeven en was de komst van het nieuwe scoutinggebouw een feit.

Waardering

De gemeente waardeert de inzet van de scouting en de bijdrage die Wonen Wijdemeren levert. Het is fijn te constateren dat de woningcorporatie haar maatschappelijke taak op deze manier invult. Het is geweldig dat de scouting haar activiteiten in Loosdrecht kan blijven uitvoeren en zo een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen kan geven.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3