WIJDEMEERSE WEBKRANT
Heulbruggen Vertraagd
Oud Loosdrecht, ma 23 maart 2009

Het werk aan de Heulbruggen in Loosdrecht is vertraagd door schade aan een waterleiding. Eerst moet Vitens die repareren, voor er verder wordt gegaan.

persbericht

Werk aan heulbruggen en Oud-Loosdrechtsedijk gaat door

Tijdens de heiwerkzaamheden voor de heulbruggen aan de Oud-Loosdrechtsedijk is vorige week een belangrijke watertransportleiding beschadigd. Het waterleidingbedrijf (Vitens) repareert deze leiding komende week. Naar verwachting starten de heiwerkzaamheden weer op zaterdag 28 maart.

Totdat de watertransportleiding is gerepareerd is de watertoevoer van duizenden huishoudens afhankelijk van één leiding. Dit is een zeer ongewenste situatie. Om die reden heeft de gemeente besloten de beschadigde watertransportleiding eerst te laten herstellen, alvorens de heiwerkzaamheden voort te zetten.

Werk gaat door

Dit betekent niet dat er niets gedaan wordt in de tussentijd. De asfalteringswerkzaamheden aan de weg buiten het gebied van de nieuwe bruggen gaan door. De omwonenden kunnen dan zo snel mogelijk weer hun woning goed bereiken. Ook de rioleringswerkzaamheden worden voortgezet.

10 april weer doorvaart

Na het in bedrijf stellen van de watertransportleiding gaat de aannemer volop aan de slag om de twee heulbruggen te realiseren. De uitvoering richt zich in eerste instantie op het mogelijk maken van doorvaart in de bestaande heul. Daarna volgt het plaatsen van de nieuwe heulbrug. Volgens de huidige planning is de doorvaart weer mogelijk vanaf goede vrijdag (10 april).

Houd onze website in de gaten voor de laatste berichten.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
8 gr.
windkr. 6