WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber dobbert voort
Kortenhoef, wo 20 mei 2009

Herman Stuijver was bij de commissievergadering vorige week maandag waar over de uitkomst van de Quick Scan van de Dobber werd gesproken.

Uit zijn voorpagina-artikel in de WieWatWaar van vandaag komt naar voren dat er veel meer onderzoek moet worden gedaan om tot een besluit te komen over de toekomst van de Dobber.

Gegadigden

In de Quick scan van bureau BBN werden enkele gegadigden genoemd die wel een deel van de Dobber willen huren. Kinderopvang De Pinkenstal uit Loosdrecht wil een filiaal openen in Kortenhoef. De GGD wil ook een deel van de Dobber huren als consultatiebureau. Dat zou de mogelijkheid intact laten om in de andere uren culturele en maatschappelijke activiteiten in de Dobber te organiseren.

Uitbreiding AH

De vastgoedadviseur van Albert Heijn, Egbert van der Baan, gaf aan dat AH behoefte heeft aan uitbreiding. Volgens hem is er in dat geval geen plaats voor sociaal-culturele activiteiten. Die moeten dan verhuizen naar Veenstaete (Oudergaard) en/of sporthal De Fuik.

Mevrouw Steenvoorden en de heer Hagen willen een grand café van de Dobber maken en zeggen mogelijk investeerders te kunnen vinden. In de Quick scan van BBN wordt hun plan echter niet serieus genomen.

Jan van den Broeck wist te melden dat Dirk van de Broek, de beheerder van de Fuik, bezig is om de sporthal geschikt te maken voor theaterproducties.

Nog geen besluit

De commissie kwam eensgezind tot de conclusie dat men onvoldoende weet om te kunnen besluiten om de Dobber al dan niet te verkopen. Wethouder Lia Moote zette daarbij de kanttekening dat er geen geld is om de Dobber te verbouwen als hij niet verkocht wordt. (Een kip-ei situatie, want als hij wel verkocht wordt is het geld er wel, maar is de Dobber van iemand anders...) Lia Moote wil pas tot verkoop over gaan als er een alternatief voor de Dobber is op een andere plek. Zij komt in de raad van 28 mei met een aangepast voorstel, nadat BBN meer onderzoek heeft gedaan.

Dossier De Dobber

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2