WIJDEMEERSE WEBKRANT
Erepenning voor Don Bijl
Wijdemeren, vr 19 juni 2009

Deze middag werd tussen vier en vijf uur het besloten officiële deel van de afscheidsreceptie van burgemeester Don Bijl gehouden.

Getipt

De WWK had 's middags, na de aankomst van de antieke auto's, van Theo Reijn, de CDA fractievoorzitter, gehoord dat er om vier uur iets stond te gebeuren. Zo zou Reijn een presentatie verzorgen waarin hij gebruik maakte van tientallen foto's uit het WWK archief. Collega Douwe van Essen informeerde op dat moment, rond twee uur, nog even bij het Hoofd communicatie, Frank Ratelband, wanneer er weer iets stond te gebeuren. Vijf uur? "Ja, dat is vroeg genoeg."

Vijf uur

De lokale pers had geen aankondiging of uitnodiging ontvangen voor het officiële deel, zo constateerden de redacteuren van de WWK en Herman Stuijver. Er was om vijf uur een receptie, aldus het officiële persbericht. Herman Stuijver wist niet beter dan dat de receptie om vijf uur zou beginnen. Hij betrad om half vijf het gemeentehuis en constateerde tot zijn verbijstering dat de toesprakenreeks op dat moment al halverwege was. Uw WWK redacteuren waren er wat eerder, omdat zij getipt waren door Theo Reijn.

Besloten bijeenkomst

Samen met Herman Stuijver kon de WWK redactie dan ook geen andere conclusie trekken, dan dat wij kennelijk illegaal (want zonder uitnodiging) aanwezig waren op een besloten bijeenkomst. Gelukkig werd onze aanwezigheid gedoogd. Wij schoten de heer Ratelband aan om hem te vragen hoe het zat. Deze verklaarde echter het op dat moment te druk te hebben met andere bezigheden en ons daarom nu geen antwoord te kunnen geven. Dus gaan wij er voor de zekerheid maar van uit dat de receptie besloten was en beperken daarom ons verslag.

Zes sprekers

De zaal was gevuld met veel mensen. Er werden achtereenvolgens toespraken gehouden door wethouder Lia Moote, CDA- fractievoorzitter Theo Reijn, burgemeester Milo Schoenmaker van Bussum, de heer Evers (LGI) en wethouder Betske van Henten, die Don Bijl de erepenning van de gemeente Wijdemeren uitreikte. Scheidend burgemeester Don Bijl sloot het besloten deel af en bedankte alle aanwezigen.

Lange rij wachtenden

Intussen had zich al een enorme rij wachtenden verzameld voor het openbare deel van de receptie van na vijf uur. In die rij ontwaarden wij tal van bekenden uit Wijdemeren en de Wijdemeerse politiek, het bedrijfs- en verenigingsleven.

Sneak View

Voor een impressie van de hele dag (inclusief een "sneak view" op het besloten deel, want die foto's zijn nu eenmaal gemaakt nietwaar...) heeft Douwe van Essen een fotoalbum samengesteld.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3