WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ter Sype: Voor de Zomer
Loosdrecht, do 29 januari 2009

Gisteren was er een vergadering van de commissie die gaat over het vliegveld Hilversum. De provincie kondigde een MER rapprtage aan.

In juni vorig jaar was afgesproken dat Wijdemeren een Milieu Effect Rapportage (MER) zou maken over het nieuwbouwplan Ter Sype, waar circa vijfhonderd woningen moeten komen. Om het plan te kunnen realiseren moet een startbaan gedraaid worden. Daartegen is in Hilversum Zuid weerstand ontstaan, omdat men bang is voor toename van vliegtuiglawaai.

MER overbodig

Nader onderzoek leverde later op dat Wijdemeren geen wettelijke plicht heeft om een MER te maken voor het nieuwbouwplan. De wethouders Van Henten en Schenkkan lieten dan ook weten dat Wijdemeren die MER niet zal laten uitvoeren, ondanks de afspraak van vorig jaar. Gedeputeerde Bart Heller deelde daarop mee dat de provincie een MER rappoortage zal laten uitvoeren voor zowel het vliegveld, als voor de nieuwbouwwijk.

Over de verkeersafwikkeling van Ter Sype zullen de Wijdemeerse wethouders met alle betrokkenen in gesprek gaan. Intussen werkt de provincie aan een luchthavenbesluit dat het mogelijk maakt om de startbaan te draaien. Hilversum en Natuurmonumenten buigen zich over een integrale gebiedsvisie.

Al die onderzoeken, rapporten en besluiten moeten voor de zomer afgerond zijn. Daarna hoopt gedeputeerde Bart Heller concreter met elkaar te kunnen spreken in de commissie.

Dossier Vliegveld/Ter Sype

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 2