WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vrachtverkeer: ook Herenweg
Ankeveen, za 24 januari 2009

Patrick Kreuning uit Ankeveen wil dat WADW zich ook bekommert om verkeersoverlast op de Herenweg en andere plaatsen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Ik las zojuist het bericht van Werk aan de Weg en geloof mijn ogen niet.

Toen de rotonde nog dicht was waren er nachten dat het nachtelijk vrachtverkeer bijna file reed langs mijn huis, en dat tussen 3 en 7 uur 's morgens. Er zijn nachten geweest dat ik zodanig mijn bed uit dreigde te trillen, dat ik maar van lieverlee ben opgestaan, slapen met al dat vrachtverkeer was niet mogelijk. Ik heb toen een brief aan de Gemeente Wijdemeren gestuurd en mij beklaagd. Tevens had ik gemeld dat ik dacht dat dat verbod er al lang was. Dat bleek niet het geval, volgens de gemeente moest dit regionaal afgesproken worden, dus ook met de omringende gemeenten. En nu lees ik dat Hilversum camera's heeft geplaatst en de Gemeente Wijdemeren de kop in de wind gooit en zegt, het zal wel meevallen.

Het is in en in treurig. Helaas kijkt WerkaandeWeg enkel naar het Noorder- en Zuidereind en niet naar de situatie op de Herenweg, de Middenweg en andere plekken in onze uitgestrekte Gemeente. Puur eigenbelang voor het eigen straatje. Als ze contact zochten met andere probleemgebieden stonden ze politiek gezien veel sterker.

Overigens is Vrachtverkeer op de Cannenburgerweg maar van één zijde toegestaan, maar daar wordt dagelijks de hand mee gelicht en geen agent die daar controleert. En wat te denken van de Kwakel. Daar komt niet echt veel vrachtverkeer geloof ik, maar het overige verkeer rijdt er doorgaans te hard, als fietser of voetganger ben je je leven op dat smalle strookje niet bepaald zeker. Ook omdat lang niet iedereen zich daar aan het éénrichtingsverkeer houdt.

Zelf ben ik een keer uit een treintaxi van Souverijn gestapt die ook besloot die route tegen het verkeer in te nemen. Dan ga ik liever lopen. Een aanvullend fiets/voetpad tussen de weilanden door strekt tot aanbeveling. Maar ja, er gebeuren geen ongelukken dus vindt de politiek het niet nodig. Zoals zovaak geldt ook hier het gezegde: Er moeten eerst doden vallen voor men ingrijpt.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2