WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beuken worden Oud
's-Graveland, do 19 februari 2009

Frans van Loenen uit 's-Graveland heeft geen vertrouwen in het oordeel van de gemeente over de bomen aan het Noordereinde.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Wist u dat...

Een gezonde beuk wel 300 jaar oud kan worden ?

Dat in de Bomenverordening van Wijdemeren het begrip “monumentale boom” niet wordt gewogen? Terwijl  de gemeente Wijdemeren een van de hoogste concentraties monumentale bomen van Nederland binnen haar grenzen heeft?

Dat de heer X., gemeentelijk ambtenaar,  zich “bomenexpert” noemt met erkende qualificaties als ETW en ETT? Maar dat er kennelijk helemaal geen erkende bomentaxateur opleidingen bestaan ?

Dat WerkaandeWeg.NU voor de bomen aan het Noordereinde zich heeft laten bijstaan door een doctor bioloog/mycoloog, gespecialiseerd in schimmels, curator en verantwoordelijk voor 60.000 stammen van levende microorganismen aan het befaamde Schimmelinstituut, die bestuurslid is van de World Federation of Culture Collections,  Nederlands vertegenwoordiger is bij ECCO, Nederlands vertegenwoordiger is in de OECD (Parijs) op het gebied van cultures, deelneemt aan de opstelling van een Code of Conduct for Biosecurity (anti bioterrorisme) bij het Global Biological Resource Centre Network, onder auspiciën van de OECD en gefinancierd door de Duitse Staat?

Dat de gemeente in haar oneindige wijsheid  het rapport van deze expert over beuken aan het Noordereinde weigert in haar overwegingen mee te nemen , maar zich wel laat leiden door bedrijven wier enig belang het is bomen te rooien (en misschien te herplanten)?

Frans van Loenen
's-Graveland

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
nat (sneeuw)
2 gr.
windkr. 2