WIJDEMEERSE WEBKRANT
GroenLinks over Olympiade
Wijdemeren, ma 9 februari 2009

Tijdens de commissievergadering verklaarde Suze Offerhaus (GL) dat de Olympiade voor haar niet hoefde. Zij licht toe waarom.

ingezonden brief

Verduidelijking van mijn uitspraak

U citeert : Suse Offerhaus (GL) "Ik vind het niet erg als die Olympiade mislukt."  Graag zou ik willen dat U mijn argument voor deze uitspraak in de Webkrant publiceert.

Wij volwassenen moeten het goede voorbeeld geven. Daarom wil ik met deze brief ervoor pleiten dat wij vaker de fiets gebruiken. Fietsen is gezond ! Je krijgt een betere afweer tegen ziektekiemen en lichaamsvet wordt omgezet in spierweefsel. Ook hoge bloeddruk gaat omlaag. Natuurlijk is het begrijpelijk dat men bij voorkeur fietst bij goed weer. Maar er is nu ook heel goede regenkleding voor de fiets. Als meer families met hun kinderen fietsen, komt geen wedstrijd tussen scholen en het is beter voor het milieu.

Fietsen helpt ook tegen de luchtverontreiniging. En fiets is niet alleen goedkoop, maar ook schoon, in tegenstelling tot brommers, autos en vliegtuigen, die stoffen uitstoten die bij ophoping in het lichaam kanker kunnen veroorzaken. Al in 1988 hebben kankerspecialisten voor de EU een lijst met deze stoffen gepubliceerd. De EU heeft al een strenge richtlijn over luchtverontreiniging en streeft ernaar dat aardolie anders geraffineerd wordt bij de productie van benzine. De luchtverontreiniging is al duidelijk minder, maar kan nog verder afnemen als we meer zouden gaan fietsen. Autos zijn nuttige transportmiddelen en voor mensen met een handicap zijn ze onmisbaar. Maar juist gezonde sporters rijden veel auto en vliegen zelfs voor hun wedstrijden. Ook wil ik er voor pleiten meer de bus te gebruiken. In deze economische crisis is de bus ook goedkoper om naar de binnenstad van Amsterdam of Utrecht te komen. Misschien is nu mijn standpunt over de Olympiade beter te begrijpen.

 met vriendelijke groeten

 Suse Offerhaus-Beck
 Fractieassistent GroenLinks

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
4 gr.
windkr. 2