WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vrolijke Programma's
Wijdemeren, do 10 december 2009

Putter zou graag zien dat de coalitie de hand in eigen boezem steekt, maar die doet dat niet vindt hij. Dus steekt hij de hand in de boezem van de coalitie.

ingezonden bericht

Zwijgen

Als je het zelf niet doet, dan moet een ander het maar doen. Je hand in eigen boezem steken valt niet mee, maar is wel zo eerlijk als het er op aan komt. Als je ten minste van mening bent, dat je je publiek zo objectief mogelijk behoort voor te lichten. En dat is niet altijd het geval.

CDA, PvdA en VVD hebben hun verkiezingsprogramma bekendgemaakt, en zoals gebruikelijk een perspectief geschetst vol goede voornemens, aantrekkelijke beloftes en fantastische vooruitzichten.

En daar wringt de schoen. Want zij zijn toch samen met het familiebedrijf GroenLinks de ondersteunende coalitie partijen, die met een gezamenlijke krachtsinspanning Wijdemeren in de vernieling hebben geholpen en er bestuurlijk een puinhoop van hebben gemaakt? Daar is iedereen het toch over eens.

Neem om te beginnen het CDA. Een fractie voorzitter, die een paar keer zijn verkeerde beschuldigingen moest terugnemen, een wethouder die op mysterieuze wijze verdween en geheel aan de kant geschoven lijkt, een gedeputeerde die de Horstermeer bewoners laat barsten, en prominente CDA-ers die harde kritiek uiten.

Neem vervolgens de PvdA die een zwakke wethouder zag stuntelen met hangplekken en voetbalkooien waarvan de bewoners van het Oppad in Loosdrecht nog een nare smaak in hun mond hebben. En dan die raadsleden die regelmatig onnavolgbare wartaal uitsloegen.

Neem dan de VVD. We zijn die eigenaardige wethouder nog lang niet vergeten, die Wijdemeren op de rand van het faillissement bracht en de voetbalclub ’s-Graveland tot waanzin dreef. En een raadslid dat de fractie verliet, vanwege dictatoriale richtlijnen ligt ook nog vers in het geheugen.

GroenLinks ten slotte werd door het vertrek van het enige echte GroenLinks raadslid teruggeworpen in de huiskamer.

Genoeg? Nee, lang niet genoeg. Van het collegeprogramma is niets terecht gekomen, de belastingen zijn sterk gestegen, de tekorten eveneens. De Loosdrechtse bibliotheek dreigt te verdwijnen, het Loosdrechtse dorpscentrum kampt nu al met verliezen. De lokale omroep is opgeheven. Verenigingen kunnen door het korten op subsidies nauwelijks meer het hoofd boven water houden. De Dobber in Kortenhoef staat op de verkooplijst. Het verdwijnen van de sociale dienst is ternauwernood voorkomen. Het drama van Eikenrode niet tot een goed einde gebracht. Nu genoeg? Voorlopig wel, al is de opsomming niet volledig.

En hiervan, beste kiezers van 3 maart a.s., valt in het geheel niets te lezen in de politieke blaaskakerij, waarmee je elke vier jaar te maken krijgt. In het kantoor van de voormalige soepfabriek hebben ze alles dus aardig in de soep laten lopen. Herinneren betekent keuzes doen, zegt een toepasselijk spreekwoord.

Ik heb u daarbij een beetje willen helpen.

Putter
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
10 gr.
windkr. 3