WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ondernemers en Politiek
Wijdemeren, wo 2 december 2009

Op 8 december organiseren de ondernemersverenigingen OKL (Loosdrecht) en OCW (Wijdemeren) een politiek café voor ondernemers.

Hieronder staan de stellingen die OKL en OCW voor die avond op de agenda zetten.

ingezonden bericht

Stellingen voor het politieke café door OKL en OCW op 8 december 2009 om 20:00 uur georganiseerd in de Dobber in Kortenhoef

1. Fysieke bereikbaarheid

De economie is afhankelijk van de mate waarin mensen elkaar kunnen bereiken.
Wijdemeren heeft een aantal doorgaande wegen, die gebruikt worden als
verbindingswegen naar de verschillende kernen maar ook naar de N201 en N236. De wegen als Noordereinde en Zuidereinde, Oud- en de Nieuw Loosdrechtsedijk zijn drukke wegen. Er zijn groeperingen in de samenleving die doorgaande wegen liever autoluw willen maken. Hoe kijkt u hier tegen aan?

Concreet:

  • De gemeente Wijdemeren is voornemens om de rondweg Slenk niet in het bestemmingsplan op te nemen. Dit betekent concreet dat de mogelijkheid dat de rondweg Slenk, na 25 jaar van praten en onderzoeken van de mogelijkheden en juist nu het bijna realiseerbaar is, er zeker de komende jaren niet komt. De kosten voor het realiseren van de rondweg en daarmee het afsluiten van het bedrijfsterrein en het natuurgebied Ankeveense polder, wordt grotendeels betaald door de ondernemers van de Slenk. Steunt u het plan om de rondweg Slenk in het bestemmingsplan op te nemen?
  • Wijdemeren kent verschillende doorgaande wegen, zoals het Noorder- en Zuidereinde, de Oud- en Nieuw Loosdrechtsedijk. Er zijn groeperingen die deze doorgaande wegen liever het transito- en ontsluitingsverkeer beperken door of de wegcategorisering tewijzigen of de doorstroom van auto's te bemoeilijken.
  • Er zijn plannen de busverbindingen te beperken waardoor er geen bus meer rijdt via Nederhorst den Berg naar Hilversum, dit betekent dat vele bewoners zowel jongeren als ouderen van Nederhorst den Berg niet meer met de bus naar Hilversum kunnen gaan.

2. Economische zaken

De gemeente Wijdemeren kent een afdeling Economische zaken, recreatie en toerisme.
Het doel van deze afdeling is het ontwikkelen van economisch-, recreatief- en toeristisch beleid en tegelijkertijd ook het ondersteunen van ondernemers in de gemeente. Nu de gemeente in toenemende mate in financieel zwaar weer komt moeten er keuzes gemaakt moeten waar bezuinigingen gerealiseerd kunnen worden.

Concreet:

  • Bent u het met ons eens dat de functie economische zaken gehandhaafd dient te blijven?
  • Wijdemeren kent in de kernen verschillende vormen van recreatie en toerisme, verblijfs-, watersport, fiets- en wandeltoerisme, bovendien maakt Wijdemeren deel uit van de metropool Amsterdam, of te wel de achtertuin van Amsterdam. Bent u het met ons eens dat recreatie en toerisme in onze gemeente op allerlei fronten de gemeentelijke steun verdient?
  • Wijdemeren kent een aantal kleine bedrijfsterreinen en winkelkernen. Vindt u om deze bedrijvigheid binnen Wijdemeren te handhaven, de gemeente actief en stimulerend tegemoet moet treden.
  • Hoe denkt u te reageren op de in Natura 2000 opgelegde en nog op te leggenbeperkingen ten aanzien van ruimtelijk gebruik.

3. Financiën

Erfenissen hoef je niet te aanvaarden als de lasten de baten van de erfenis overtreffen, maar bij de gemeentelijke financiële erfenis moet je deze accepteren, ook als je weet dat de meerjarenbegroting niet sluitend zal zijn, zonder dat de OZB wederom de sluitpost gaat worden.

Concreet:

  • Indien de OZB de sluitpost van de begroting is, met welk percentage mag de OZB dan jaarlijks maximaal toenemen en wat is de maximale stijging in procenten gedurende de komende 4 jaar.
  • Vindt u dat de OZB op bedrijfspanden in procenten meer mag toenemen dan deprocentuele stijging van de particuliere woningen.
  • Bent u het eens met de stelling dat de gemeente onvoldoende gebruik maakt van desubsidies, die het Rijk, provincie en Europa beschikbaar stellen?
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 2