WIJDEMEERSE WEBKRANT
Palingroken Omstreden
Kortenhoef, vr 28 augustus 2009

Op vijf september wordt in Kortenhoef het NK Palingroken georganiseerd. Volgens Wakker Dier is 68 procent van de Nederlanders daar tegen.

Het Nederlands Kampioenschap Palingroken (NKP) in Kortenhoef wordt al vele jaren georganiseerd. Geheel onomstreden is het niet. De Stichting Wakker Dier liet onderzoek doen naar de mening van de Nederlander over het Kampioenschap. Uit dat onderzoek komt naar voren dat 68% vindt dat het kampioenschap niet gehouden zou moeten worden. De helft daarvan vindt dat er een verbod zou moeten worden uitgevaardigd door minister Gerda Verburg van Landbouw en Visserij. De Stichting Wakker Dier heeft dat ook gevraagd aan de minister. Dat staat vandaag in de Gooi en Eemlander.

Paling sterft uit

Het Wereld Natuurfonds heeft zich ook, zij het bescheidener, in de discussie gemengd. Het WNF heeft een beroep gedaan op de organisatie van het NKP om af te zien van het kampioenschap, omdat paling op de rode lijst van de IUCN staat en met uitsterven bedreigd wordt.

Op de website van de Gooi en Eemlander is het beeld enigszins anders. Door die krant werd twee weken geleden een poll op de website gehouden over het NKP. 53% van de stemmers was positief over het NKP, 47% daarentegen was tegen het NKP.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 4