WIJDEMEERSE WEBKRANT
Abrona op Utrechts Statenjacht
Loosdrecht, do 27 augustus 2009

Op 15 september gaan twintig cliënten van Abrona Loosdrecht het water op. Zij krijgen een vaartocht en lunch aangeboden door Stichting Utrechts Statenjacht.

persbericht

Cliënten van Abrona varen dag mee met Utrechts Statenjacht

Dinsdag 15 september gaan twintig cliënten van Abrona het water op. Zij krijgen een vaartocht en lunch aangeboden door Stichting Utrechts Statenjacht.

De cliënten gaan varen met het Utrechts Statenjacht. Dit schip is een historische reconstructie van een statenjacht uit 1746. Zij gaan de tocht maken op het IJsselmeer. Een tussenstop wordt gemaakt op Pampus. Forteiland Pampus biedt hen kosteloos een rondleiding aan over het eiland.

De voorzitter van de Stichting Utrechts Statenjacht, Frits Marckmann, zal aan boord vertellen over de geschiedenis van het Statenjacht. Statenjachten waren rijkversierde schepen, bedoeld voor het vervoer van vooraanstaande personen over de ondiepe Hollandse binnen- en kustwateren. In een tijd dat reizen over land bij gebrek aan goede wegen nog verre van aangenaam was, vormden statenjachten in het waterrijke Nederland een comfortabel en luxueus vervoermiddel.

De twintig cliënten die 15 september met de vaartocht meegaan, zijn woonachtig en werkzaam bij Abrona Robberse Eiland in Loosdrecht, een restaurant met bootverhuur direct gelegen aan de Vuntusplas. Het zijn jongeren met een licht verstandelijke beperking en affiniteit met water en schepen. Bij Abrona Robberse Eiland zijn zij onder meer werkzaam in de bootverhuur en het onderhoud van de roeiboten en kano’s.

Het bestuur van het Utrechts Statenjacht heeft de intentie ieder jaar een tocht aan te bieden aan cliënten van Abrona. Abrona en Stichting Utrechts Statenjacht hebben tevens het plan opgevat om cliënten van Abrona mee te laten werken aan het onderhoud van het Statenjacht. Beide partijen zien uit naar een vruchtbare samenwerking.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
23 gr.
windkr. 2