WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reconstructie Tjalk 2010
Nieuw Loosdrecht, wo 26 augustus 2009

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het vernieuwingsplan van de Tjalk, dan kan de reconstructie nog voor de zomer van 2010 een feit zijn.

persbericht

Tjalk voor zomer 2010 vernieuwd

Het college van B en W heeft ingestemd met het ontwerp voor het vernieuwen van de Tjalk in Nieuw-Loosdrecht. Als ook de gemeenteraad eind september akkoord gaat met het plan, kan de reconstructie nog voor de zomer van 2010 een feit zijn.

Het plan voor de reconstructie is tijdens een informatieavond in 2007 samen met de omwonenden tot stand gekomen. Door de financiële positie van de gemeente is het op de plank blijven liggen. De kosten voor de reconstructie bedragen circa € 155.000 euro.

Het ontwerp

Het gaat om het gedeelte van de Tjalk tussen de Flits en de Jol. Op verzoek van omwonenden laat de gemeente de rijbaan versmallen met betonbanden, waardoor het verkeer minder hard kan rijden. Ook krijgen de bestaande bomen meer ruimte om te groeien en ook komen er nieuwe bomen bij. De huidige trottoirs worden opnieuw bestraat. Op het overige deel van de Tjalk laat de gemeente, waar nodig, het asfalt repareren.

Op woensdag 2 september bespreekt de commissie Ruimte en Economie het reconstructieplan. Vervolgens staat het op donderdag 24 september op de agenda van de gemeenteraad.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2