WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaarverslag Welstand
Wijdemeren, di 25 augustus 2009

Het college legt het jaarverslag 2008 van de welstandscommissie ter kennisname voor aan de commissie Ruimte en Economie.

persbericht

Jaarverslag 2008 welstandscommissie

Het college moet één maal per jaar aan de raad verslag uitbrengen over hoe het is omgegaan met de adviezen van de welstandscommissie, welke aanvragen voor lichte bouwvergunning niet aan de welstandscommissie zijn voorgelegd en over eventuele aanschrijvingen. Het college legt het jaarverslag 2008 van de welstandscommissie ter kennisname voor aan de commissie Ruimte en Economie.

Grote en kleine commissie

In 2008 is begonnen met een kleine en een grote welstandscommissie. Kleine, maar ook grotere bouwplannen worden in de kleine commissie, die één keer per week vergadert, behandeld. Grote projecten worden in de grote commissie, die uit drie personen bestaat en tweewekelijks vergadert, behandeld. De kleine commissie bestaat uit één gemandateerd lid. Deze werkwijze is tijd- en kostenbesparend en doet geen afbreuk aan de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente.

Sneltoets

In 2004 zijn sneltoetscriteria opgenomen in de welstandsnota. Als een bouwplan voldoet aan deze criteria hoeft het niet meer naar de welstandscommissie. Voor een aantal veelvoorkomende bouwwerken, waaronder bijvoorbeeld steigers en beschoeiingen, waren echter geen sneltoetscriteria opgesteld. In juni 2008 is de nota aangepast, zodat ook deze bouwwerken onder de sneltoetscriteria vallen.

Weinig afwijkingen

Slechts een enkele keer is er vorig jaar afgeweken van, of is er discussie geweest over een advies van de welstand. Het ging daarbij onder andere over de uitbreiding van een balkon, het dichtzetten van een balkon en het uitbreiden van een woning. Er zijn in 2008 geen aanschrijvingen geweest aan eigenaren van bouwwerken waarvan het uiterlijk in strijd is met welstandseisen.

Behandeling in de commissie Ruimte en Economie vindt plaats op 7 oktober aanstaande.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
21 gr.
windkr. 2