WIJDEMEERSE WEBKRANT
Communiceren is een Vak
Kortenhoef, zo 16 augustus 2009

In de reactie die Wim Schimmel gaf staat niets over de onderwerpen waar Douwe van Essen graag meer wil weten. Zoals: Wat doet Schimmel om de bouw te starten en wanneer?


Tijdelijk...

Dossier Oudergaard

ingezonden brief

Wim Schimmel, directeur van Inovum, heeft zich eindelijk verwaardigd te reageren op de commotie rond Oudergaard. Een interview kan er niet vanaf, een kattenbelletje per elektronische postduif vanuit de ivoren toren lukt nog net.

De boodschap is duidelijk: Wij zijn dom. Dom? Ja, want wij willen het maar niet begrijpen: “Het is toch heel gewoon, dat bouwprojecten in de zorg, van idee tot eerste paal, 8 tot 10 jaar in beslag nemen. De ontwikkeltijd van het project Veenstaete, begonnen rond 2001, wijkt hier niet van af”. En wanneer de plannen definitief zijn worden betrokkenen geïnformeerd. Steek dat maar in je zak. Idem verging het de particuliere spaarders bij Icesave, die immers op een soortgelijke manier achteraf te kijk werden gezet door ’s lands financiële bestuurders. Ook zij hadden zich goed laten informeren, maar ook zij werden door bestuurders het bos in gestuurd.

Want dat is precies wat het Inovum-bestuur doet, mensen het bos in sturen. Hooghartig en gespeend van elk gevoel van inlevingsvermogen ten aanzien van de eigen doelgroep, de ouderen van Oudergaard. Ouderen, die veel te voorbarig in hun noodappartementen zijn gedumpt. Ouderen die leven zonder enige vorm van uitzicht op een betere toekomst. En ook ouderen die hun uitzicht op de weilanden zijn kwijtgeraakt. Het noodgebouw moest er zo snel mogelijk komen en zou er maximaal 5 jaar staan. Nou, vergeet het maar, inmiddels woont men er al weer ruim een jaar en is menigeen ook het uitzicht op een betere toekomst ontnomen.

Van alle blunders tijdens de afgeblazen eerste verhuizing heeft men blijkbaar niets geleerd. Communiceren is een vak. Toen dat gedoceerd werd zat het bestuur van Inovum blijkbaar al in haar ivoren toren. Hoe valt dit gebrek aan communicatie en de overdosis aan arrogantie anders te verklaren?

Immers, geen woord over de verwachtingen die keer op keer zijn gewekt met het noemen van data waarop Veenstaete klaar zou zijn, geen woord over de overhaaste verhuizing vanwege de haast met de sloop, geen woord over de kaalslag in Kortenhoef waar we allemaal nu al weer anderhalf jaar tegenaan kijken, geen woord over waar de heer Schimmel nu staat en hoe de planning eruit ziet.

De mens wikt, maar Inovum, Wim Schimmel, beschikt.

Douwe van Essen
Kortenhoef
bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
24 gr.
windkr. 4