WIJDEMEERSE WEBKRANT
Spartelvijver dichtgegooid?
Nederhorst den Berg, di 11 augustus 2009

De krant schreef over de drab in de Bergse spartelvijver. Volgens de gemeente is het water echter kraakhelder. Misschien gaat de vijver dicht.

Op 1 augustus schreef de G&E over de spartelvijver achter Sporthal De Blijk in Nederhorst. De vijver ligt er verlaten bij en is bedekt met groene smurrie. Volgens de krant zou Natuurmonumenten het onderhoud moeten uitvoeren.

Dat blijkt uit een tweede artikel over de vijver in de G&E van vandaag toch anders te liggen. De vijver is eigendom van Natuurmonumenten, maar wordt beheerd door de gemeente Wijdemeren, aldus Rob van Overeem van Natuurmonumenten. De gemeente verklaart dat het water in de vijver kraakhelder is, ondanks de minder frisse aanblik.

Dichtgooien

Een gemeentelijke woordvoerder stelt dat het schoonhouden van de vijver duur is, omdat het stilstaand water is. Twee jaar geleden werd de vijver vor het laatst gereinigd. Komend najaar wordt gesproken over de toekomst van de spartelvijver, waarbij het volgens de gemeentelijke woordvoerder ook een optie is om de vijver maar helemaal dicht te gooien.

Mistig

De verstrengeling van taken en verantwoordelijkheden van de gemeente en van Natuurmonumenten leidt regelmatig tot verwarring bij burgers. Een recent voorbeeld was de discussie over de bomen langs de Leeuwenlaan in 's-Graveland. De grond waar de bomen in staan is van de gemeente, maar de bomen zijn eigendom van Natuurmonumenten. In de discussies was dat niet altijd even duidelijk.

Met deze vijver blijkt hetzelfde aan de hand. De vijver is eigendom van Natuurmonumenten, maar wordt onderhouden door de gemeente. Een gemeentewoordvoerder verklaart dat de vijver, eigendom van Natuurmonumenten, wellicht wordt dichtgegooid.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 2