WIJDEMEERSE WEBKRANT
Juridisch Onbenul?
Loosdrecht, do 6 augustus 2009

Marco Wijers uit Loosdrecht wijst Nanne Roosenschoon terecht. Volgens Wijers mag een gemeente slechts zelden een sloopvergunning weigeren.

Nanne Roosenschoon betoogde dat de gemeente de sloopvergunning voor Oudergaard had moeten weigeren, omdat er geen harde planning voor de bouw lag. Marco Wijers reageert daarop.

ingezonden brief

Ondanks dat op deze site normaal gesproken alleen wordt gereageerd op en door de Club van Zure Zeurders zoals Sputter en andere uitgerangeerde politici, wil ik nu toch ook eens mijn mening geven over een reactie van een huidige politicus, die met zijn reactie laat zien volstrekt een juridisch onbenul te zijn, ondanks dat hij lid is van een politieke partij en altijd lid is geweest van de commissie Ruimte en je van hem dus enige kennis van het juridische vak zou mogen verwachten. Dat hij daarnaast ook nog architect is en dus ook in zin opleiding juridische kennis heeft meegekregen maakt zijn onbenulligheid nog erger!

Geachte heer Roosenschoon....,

een gemeente kan en mag geen voorwaarden stellen over een bouwplanning of bouwplan of bouwvergunning voordat een sloopvergunning MOET worden afgegeven. Slechts bepaalde voorwaarden kunnen worden verbonden aan een sloopvergunning, zoals veiligheid, afvoer van afval en dergelijke.... Indien een pand een monument of iets dergelijks is kan dit een reden zijn om de sloopvergunning te weigeren. Dit is hier niet het geval.

Jammer dat u de gemeente en haar ambtenaren zo onterecht in een hoek zet waar maar weinig respect vanuit spreekt.

Nu maar hopen dat u nooit wethouder wordt....... Mocht u dat toch worden...krijgt u van mij persoonlijk een wetboek.....

Marco Wijers
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
30 gr.
windkr. 2