WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wijdemeren: 6 miljoen plus
Wijdemeren, vr 24 april 2009

Bij de afsluiting van het financieel boekjaar 2008 constateert de gemeente een incidenteel overschot van € 5.848.877.


Het college. V.l.n.r. de wethouders Lia Moota (PvdA), Nelleke Schenkkan (GL), Betske van Henten (CDA) en Gerard Abrahamse (VVD).

persbericht

Jaarrekening: plus van bijna 6 miljoen

Bij de afsluiting van het financieel boekjaar constateert de gemeente een incidenteel overschot van € 5.848.877.

Dit overschot is vooral ontstaan door de € 4.5 miljoen winst die gemaakt werd in de grondexploitatie van het woningbouwproject Zuidsingel in Kortenhoef. Ook kwamen inkomsten uit de verkoop van gronden. Zo werd in 2008 de grond van de Ponyweide in Nederhorst den Berg en de grond van landgoed Eikenrode in Loosdrecht voor respectievelijk€ 474.980,- en € 724.102,- verkocht. De structurele inkomsten en uitgaven van de gemeente bleven in 2008 in balans.

Bestemming

In 2002 is door de raad besloten dat de nieuwbouw aan het Antoniusterrein gefinancierd wordt uit de opbrengst van de Zuidsingel. Hier is een bedrag van circa € 2.6 miljoen mee gemoeid. Een groot gedeelte van het resterende geld gaat naar de algemene reserves van de gemeente die daarmee komt op een totaal van circa 7 miljoen euro. Dit geld kan alleen worden gebruikt om onvoorziene financiële tegenvallers op te vangen.

Op orde

Portefeuillehouder Financiën Gerard Abrahamse over de plus: ‘Het geeft een goed gevoel dat de jaarrekening over 2008 behoorlijk positief afsluit. Naast de door de raad geaccordeerde bezuinigingsmaatregelen, kunnen we nu ook de reservepositie van de gemeente op peil brengen en het complete financiële huishoudboekje op orde brengen.’

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3